O femeie a decedat la Maternitatea Brașov

O femeie a decedat la Maternitatea Brașov

UPDATE „Nu s-a produs operaţia, după ce s-a început anestezia generală, s-a intubat, a intervenit acest incident. În sala de operaţie, cu toată Reanimarea prezentă, cu toate manoperele făcute conform protocoalelor”, a explicat dr. Valeria Badea, manager Spitalul de Obstetrică-Ginecologie „I.A Sbârcea” Braşov.

Managerul este de părere că ar putea fi vorba despre un şoc anafilactic, deşi femeia mai făcuse intervenţii chirurgicale.

„A mai avut operaţii (…) Nu s-a menţionat nimic, analize în limite normale, noi avem toată documentaţia. Efectiv – un incident foarte trist pentru toată lumea, căci în fond scopul nostru este să le facem bine pe paciente. Se presupune că ar fi fost un şoc anafilactic la o substanţă, un caz foarte rar, la o substanţă anestezică, care începe cu stop cardiac, ce nu a reacţionat la nicio manevră ce face parte din procedura noastră de reanimare (…) Nu a lipsit absolut nimic, nici medici, nici substanţe”, a mai spus dr. Valeria Badea, manager Spitalul de Obstetrică-Ginecologie „I.A Sbârcea” Braşov.

Inspectoratul de Poliție Județean Brasov a fost sesizat cu privire la faptul ca, in data de 8.01.2019, o femeie in varsta de 46 ani din municipiul Brasov, a decedat in blocul operator al Spitalului Clinic de Obstetrica si Ginecologie Brasov inainte de o interventie chirurgicala.

„In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa. Cadavrul a fost ridicat si transportat la Serviciul Județean de Medicină Legală Brașov, in vederea efectuarii necropsiei si stabilirii cu exactitate a cauzei decesului”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, subcomisar Alina Ivan.

Alte articole:   Schimb dur de replici între Raed Arafat și Florin Orțan privind persoanele asimptomatice infectate cu COVID-19

Sesizarea IPJ Braşov a fost făcută de un medic al spitalului, potrivit sursei citate.

Reprezentanţii conducerii Spitalului de Obstetrică Ginecologie „I.A. Sbârcea” Braşov au declarat că femeia a fost internată pentru o afecţiune ginecologică şi ar fi trebuit să fie operate. Medicii au început să-i facă anestezia generală, însă femeia a murit înainte de intervenţia chirurgicală.

 

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.