blog-logo

Persoanele fără adăpost sunt așteptate și ziua, la Azilul de Noapte

Persoanele fără adăpost sunt așteptate și ziua, la Azilul de Noapte

Având în vedere temperaturile scăzute înregistrate în aceste nopți, Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) Braşov reaminteşte că este pregătită să ofere sprijin concret persoanelor fără adăpost şi să prevină situaţii în care acestea dorm pe străzi, în pasaje subterane, în gară sau în alte locuri similare.

Persoanele fără locuință sunt aşteptate la Adăpostul de Noapte, din str. Zizinului, nr. 126 C, unde le este permis accesul şi pe timpul zilei, în perioada rece, și unde vor beneficia de spaţii pentru odihnă, igienizare, îmbrăcăminte adecvată şi ceai cald.

„Deoarece temperaturile sunt scăzute, facem apel la populație să ne sprijine și să direcționeze spre Adăpostul de Noapte persoanele vulnerabile, conștientizând că într-o astfel de situație lipsa adăpostului poate face diferența între viață și moarte. Reamintim că în Adăpostul de Noapte, persoanelor fără adăpost le este permis accesul în perioada rece și pe timpul zilei, beneficiind de spații pentru odihnă, igienizare, îmbrăcăminte adecvată și ceai cald”, a declarat purtătorul de cuvânt al DAS Braşov, Monica Chelban.

În acest moment beneficiază de serviciile Adăpostului de Noapte un număr mediu de 40 de persoane, din 100 de locuri disponibile. Numărul persoanelor care apelează la serviciile Adăpostului de Noapte a rămas aproximativ acelaşi comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Alte articole:   Vaccinarea anti-COVID cu a treia doză ar putea începe în septembrie. Ce categorii de persoane sunt vizate

Oamenii străzii ajutați prin Campania „Un ceai cald – O vorbă bună”

Reprezentații DAS, au reamintit faptul că prin campania desfășurată în 18 decembrie intitulată „Un ceai cald – O vorbă bună”, comunitatea locală a fost informată cu privire la serviciile oferite persoanelor fără adăpost în cadrul Adăpostului de Noapte, astfel că impactul campaniei s-a văzut imediat, nu prin creșterea numerică, ci prin accesarea serviciilor din cadrul Adăpostului de Noapte a unor beneficiari noi, care nu erau incluși până atunci în nici o formă de protecție socială.

Foto: arhiva/MyTex

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.