blog-logo

Luni și marți, două zile cu ger. Ne așteaptă cea mai geroasă noapte

Luni și marți, două zile cu ger. Ne așteaptă cea mai geroasă noapte

Meteorologii au anunțat duminică faptul că la începutul săptămânii vremea va fi rece, iar temperatura maximă va fi între -9 şi 1 grad.

Începând cu 7 ianuarie vremea devine anormal de rece în aproape toată țara. Norii vor fi prezenți prin jumătatea de est a ţării, unde va mai ninge slab. Vântul va sufla în special la munte, în Moldova, Bărăgan şi Dobrogea. Vântul va spulbera zăpada și va îngreuna traseul șoferilor.

Meteorologii mai precizează că noaptea de luni spre marţi va fi cea mai rece din săptămâna care urmează.

„Prima jumătate a săptămânii va aduce temperaturi specifice perioadei în care ne aflăm, adică temperaturi de luna ianuarie, cea mai reprezentativă lună de iarnă. Luni şi marţi va fi o vreme rece cu temperaturi preponderent negative în timpul zilei. De exemplu, marţi după-amiază, maximele se vor situa între -9 şi 1 grad, iar în noaptea de luni spre marţi va fi ger în majoritatea zonelor. Ne aşteptăm să fie cea mai rece noapte din săptămâna care urmează, vor fi între -16 şi -6 grade Celsius”, a declarat pentru MEDIAFAX, Mihai Timu, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Pe parcursul zilei de marţi, dar spre seară ninsorile slabe vor fi prezente în vest, centru şi nord. Ele vor continua miercuri în jumătatea de vest a ţării, apoi se vor extinde treptat şi în restul zonelor, cu excepţia celei de sud-est, unde vor fi ploi şi lapoviţă.

 “Dacă pe parcursul zilei de luni în jumătatea de Est a ţării va mai ninge puţin, marţi este o zi de pauză. În noaptea de marţi spre miercuri ne aşteptăm la ninsori aproape în toate regiunile, mai puţin în Sud-Estul României unde va apărea lapoviţa sau ploaia şi va creşte riscul de polei”, a mai spus meteorologul.

Reprezentantul ANM anunţă că la mijlocul săptămânii, vom scăpa de ger, astfel că miercuri şi joi vremea se va încălzi uşor, iar maximele vor fi între -2 şi 6 grade.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   „Vânzătorul de păsări” încheie stagiunea în Sala Operei Brașov

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate