Traseul Via Transilvanica a fost omologat oficial de Ministerul Turismului. Trece și prin Brașov!

Traseul Via Transilvanica a fost omologat oficial de Ministerul Turismului. Trece și prin Brașov!

Proiectul a fost iniţiat anul trecut de asociaţia Tăşuleasa Social. Primii 134 kilometri din Via Transilvanica au fost omologaţi oficial de Ministerul Turismului ca traseu turistic, a anunţat, vineri, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, printr-o postare pe pagina sa de socializare.

„Via Transilvanica, drumul care uneşte românii, este omologat oficial ca traseu turistic pe teritoriul judeţului Bistriţa-Năsăud. Este o mândrie pentru mine ca, după ce în judeţul nostru s-au dat în folosinţă primii 134 km din Via Transilvanica, acest traseu să fie şi primul din România omologat oficial de Ministerul Turismului. Felicitări Alin Uşeriu şi Asociaţiei Tăşuleasa Social pentru idee şi iniţiativă şi tuturor comunităţilor pe unde trece Via Transilvanica pentru suportul oferit în implementarea acestui proiect”, a scris Radu Moldovan pe Facebook, citat de DC News.

Alte articole:   Polițiștii locali au găsit o fetiță de 3 ani și au înapoiat-o mamei

Via Transilvanica reprezintă un proiect dedicat Centenarului Marii Uniri, inspirat de potecile de pelerinaj din Spania şi cele de anduranţă din SUA, care va porni de la Drobeta-Turnu Severin, unde a intrat pentru prima dată în ţară Regele Carol I, va străbate Transilvania şi va ajunge până la mănăstirea Putna, unde se află mormântul domnitorului Ştefan cel Mare.

Traseul va avea, în total, circa 1.000 de kilometri şi va străbate 10 judeţe: Mehedinţi, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Harghita, Mureş, Bistriţa-Năsăud şi Suceava.

La Brașov, traseul este aproape tangențial la limita cu Mureșul și cuprinde localitățile Criț, Roadeș, Bunești și Beia.

Alte articole:   COVID-19. 50 de copii din Gorj, în carantină după ce au fost într-o tabără la Cheile Grădiștei!
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate