blog-logo

Un tren privat, cu destinația Brașov, a deraiat în Gara de Nord

Un tren privat, cu destinația Brașov, a deraiat în Gara de Nord

Un tren aparţinând unui operator privat, care trebuia să plece miercuri seara din București spre Brașov a fost implicat într-un incident în Gara de Nord.

Trenul nu a putut opri la timp la capătul de linie și a ajuns aproape de pavaj, depășind tampoanele, relatează digi24.ro.

Incidentul a avut loc în jurul orei 20.30, când în timpul manevrei de regarare de la linia 5 la linia 6, garnitura a lovit parapetul de la capătul liniei 6, iar vagonul de semnal a deraiat de o osie.

„În jurul orei 20:35, în staţia Bucureşti Nord, în timpul manevrei de regarare a trenului 16037 Regio Călători, de la linia 5 la linia 6, trenul a lovit parapetul de la capătul liniei 6, iar vagonul de semnal a deraiat de o osie. Incidentul va fi anchetat de organele abilitate, care vor stabili cu exactitate cauzele producerii acestui eveniment feroviar”, se arată într-un comunicat al CFR SA.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CFR, Oana Brânzan, la manevra de regarare a unei garnituri goale care avea în componenţă nouă vagoane, mecanicul trenului a depăşit în momentul opririi parapetul de la linia 6 unde trebuia să oprească pentru a prelua călătorii spre Braşov. În urma depăşirii parapetului, s-a produs şi deraierea ultimului vagon.

Alte articole:   AQUA Carpatica, membră Valvis Holding, lansează cu mândrie prima doza de apa minerală românească

În urma incidentului nu au fost persoane rănite, iar programul trenurilor care trebuiau să plece sau să sosească în Gara de Nord nu a fost afectat.

Operatorul privat a informat că va restitui călătorilor banii pe biletele de călătorie.

Foto: Digi24

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov