Mihai Fercală și unii membri ai CS SIF Transilvania au pierdut procesul în care au contestat amenizle ASF

Mihai Fercală și unii membri ai CS SIF Transilvania au pierdut procesul în care au contestat amenizle ASF

O parte dintre membrii Consiliului de Supraveghere de la SIF Transilvania, în frunte cu tătucul Mihai Fercală, au primit amenzi mari, 10.000 de lei, de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pentru fapte care s-ar înscrie în zona infracțională (chestiune aflată în lucru la instituțiile competente). 

De asemenea, mulți angajați devotați lui Mihai Fercală ar fi primit şi ei amenzi pentru fapte care s-ar încadra în categoria de infracțiuni. 

Pe Mihai Fercală, directorul general şi preşedintele SIF Transilvania (SIF3), ASF l-a amendat pentru că a exercitat atribuţii specifice calităţii de membru al directoratului, deși la momentul respectiv nu avea dreptul. De asemenea, au mai fost sancţionaţi cu 10.000 lei următorii: Ştefan Szabo, Dumitru Carapiti, Gheorghe Luţac şi Petru Mihalcea. Iulian Stan, vicepreşedintele executiv şi directorul general adjunct, a fost sancţionat cu 11.000 lei.

La finele anului trecut, Curtea de Apel București s-a prinunțat în dosarul în care Fercală & Co contestatu aceste amenzi, fiindu-le respinsă cererea.

„Respinge excepţiile lipsei calităţii procesuale active şi a lipsei de interes în privinţa reclamantei SIF Transilvania, ca neîntemeiată. Respinge cererea de suspendare, ca neîntemeiată. Respinge cererea, ca neîntemeiată. Obligă reclamanţii, în solidar, la plata către pârâtă (ASF și reprezentanții ASF – n.a.) a sumei de 10.563 lei reprezentând onorariu avocat, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu recurs, în 5 zile de la comunicare în privinţa cererii de suspendare a executării. Cu recurs, în 15 zile de la comunicare în privinţa fondului. Calea de atac se depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată azi, 28.12.2018, în condiţiile art. 402 rap. la art. 396 alin. 2 Cod procedură civilă, prin punerea soluţiei la dispoziţie prin mijlocirea grefei instanţei. Înch. Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale. Sesizează Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitatea a dispoziţiilor art. 278 alin.1 Legea 297/2004 şi art. 213 O.U.G 93/2012 prin raportare la dispoziţiile art. 16 alin. 1 şi art. 53 din Constituţia României. Respinge cererea de suspendare a judecăţii, ca neîntemeiată. Fără cale de atac în privinţa sesizării Curţii Constituţionale. Pronunţată azi, 28.12.2018, în condiţiile art. 402 rap. la art. 396 alin. 2 Cod procedură civilă, prin punerea soluţiei la dispoziţie prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată pe portalul instențelor.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap