2019 la Antepriza de Zahăr Bod: 4.000 ha cultivate cu sfeclă, 25 de milioane kg zahăr producție

2019 la Antepriza de Zahăr Bod: 4.000 ha cultivate cu sfeclă, 25 de milioane kg zahăr producție

Perspective bune la Antepriza Zahăr Bod SRL. Conducerea societății a anunțat că, pentru anul în curs, fabrica are contractată producția de pe 4.000 de ha cultivate cu sfeclă de zahăr.
În acest context, pentru anul acesta producția estimată este de pest 25.000 de tone de zahăr, fabricat din sfeclă de producție românească. Vestea bună pentru cultivatori este aceea că, la nivel european, se preconizează o creștere a prețului zaharului.
„Fabrica își continua activitatea cu cei 300 de angajați. Doar 18 persoane au afost trimise în șomaj, chestiune confirmată oficial și de oficialii AJOFM Brașov”, spune Cornelia Crevean, PR la Antepriza Zahăr Bod SRL.
Peste 780 de ferme mari plus 1.200 ferme mici sunt implicate in procesul agricol al culturii de sfecla de zahar, acestea furnizand materia prima necesara productiei anuale. Conform evidentei AJOFM Brasov, aceste ferme sustin un numar de cca. 17.000 de angajati care au un loc de munca stabil datorita functionarii societatii. Aceste date releva importanta fabricii sub aspect economic si social in judetele Brașov, Covasna, Harghita, Mureș țși Sibiu, unde fabrica susține cultivarea sfeclei de zahăr.
Datorita procesului de retehnologizare, Fabrica de Zahar Bod are cel mai inalt randament de prelucare, clasandu-se printre primele 30 din Uniunea Europeana cu privire la clasamentul eficientei procesarii sfeclei de zahar avand un numar permanent al angajatilor de aproximativ 320.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Sfaturi de la Salvamont Braşov atunci când sunați la 112, pentru a facilita intervenţia salvatorilor

Anunţuri mică publicitate