blog-logo

A doua zi de Crăciun. Soborul Maicii Domnului, sărbătorit de creștini

A doua zi de Crăciun. Soborul Maicii Domnului, sărbătorit de creștini

În a doua zi de Crăciun creştinii prăznuiesc o sărbătoare veche și frumoasă, plină de însemnătate și, anume, Soborul Maicii Domnului.

Apărută în secolul al V-lea, ea este una dintre cele mai vechi sărbători celebrate în cinstea Fecioarei Maria.

Este unul dintre cele cinci mari praznice din anul bisericesc închinate Sfintei Fecioare Maria, Născătoarea de Dumnezeu.

După tradiția creștină răsăriteană, a doua zi după marile sărbatori sunt cinstite persoanele umane care au contribuit la evenimentul sărbătorit. Iar Fecioara Maria este personajul care a facut posibilă, din punct de vedere omenesc, Nașterea Mântuitorului Hristos.

În plan simbolic, în această zi se adună pentru cinstirea Maicii Domnului, credincioșii de pe Pămant cu toți Sfinții din Ceruri. Este deci o sărbătoare a comuniunii care unește cele doua lumi, pe sfinți cu credincioșii de pe Pământ, prin intermediul rugăciunii Născătoarei de Dumnezeu.

Alte articole:   DIICOT Brașov: Percheziții la falsificatori de bani și traficanți de droguri VIDEO

Obiceiurile pentru a doua zi de Crăciun spun că în această zi, nașii trebuie să își viziteze finii. Cei care uită de finii lor, nu vor avea parte de tot ce își doresc.

Este, de asemenea, o zi în care rudele îndepărtate și cele prin alianță trebuie să se strângă laolaltă.

În ceea ce privește superstițiile, se spune că, în această zi, nu e bine să speli haine pentru ca apă vărsată pe rufe o vei folosi pentru vindecarea rănilor.

De asemenea, e o zi în care nu se muncește. Oamenii care muncesc în ziua când e cinstită Fecioara Maria nu vor mai avea nicio zi liberă tot anul.

Alte articole:   Zeci de utilaje de deszăpezire pe șoselele din Brașov. Care este starea drumurilor naționale

E interzis să bârfesti, să injuri, să uneltesti împotriva celorlalți. Cei care se răzbună sau doresc sa își încheie socotelile cu cei din jur, vor suferi pierderi.

Se spune că persoanele care dansează cel mai mult și cel mai aprig, în această zi, vor fi sănătoase tot anul.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate