blog-logo

Cod galben de ninsori și viscol

Cod galben de ninsori și viscol

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de ninsori şi viscol, care a intrat în viogoare luni, la ora 2.00 și este valabilă până în prima zi de Crăciun, în zona montană înaltă din 21 de judeţe printre care se numără și Brașovul.

Potrivit meteorologilor, luni, 24 decembrie, între orele 02.00 şi 21.00, în cea mai mare parte a zonei montane temporar va ninge, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

Vântul va sufla tare, îndeosebi în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali cu rafale de peste 90…100 km/h. Ninsoarea va fi viscolită şi vizibilitatea va scădea semnificativ.

Ninsori în general moderate cantitativ vor fi şi în Maramureş şi local în nordul şi estul Transilvaniei.

Alte articole:   O stradă din Brașov rămâne fără curent electric

Din a doua parte a zilei de luni (24 decembrie) vântul se va intensifica și în zonele joase de relief, îndeosebi din sud-vestul, centrul și estul țării, cu viteze la rafală, în general de 50…55 km/h.

Pe parcursul zilei de luni în Maramureș, Transilvania și jumătatea de nord a Moldovei, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

În centrul, estul și sudul teritoriului, vor fi condiții pentru depuneri de polei, iar în noaptea de luni spre marți (24/25 decembrie) se va forma ghețuș.

Totodată, până marți, 25 decembrie, ora 6.00, vântul va continua să prezinte intensificări la munte, temporar cu rafale de 65…70 km/h, iar pe creste va depăşi 80 km/h.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.