blog-logo

Visezi la o bucătărie ca în filme? – Iată cum să o construiești în 5 pași simpli

Dacă atunci când te uiți la un film cu un personaj bogat îți pică ochii atunci când acesta intră în bucătărie și îți imaginezi cum ar fi să gătești tu în asemenea loc, atunci este timpul să lași imaginația pentru cei mici și să treci la acțiune.

Mulți dintre cei care sunt impresionați de estetica unei bucătării contemporane sau sofisticate, au resursele pentru a o construi, doar că nu știu cu ce să înceapă sau care sunt elementele ce nu ar trebui să lipsească. Dacă acesta este cazul tău, iată în acest articol pașii pe care trebuie să îi parcurgi pentru a obține bucătăria viselor tale.

5 pași pentru a construi o bucătărie cu aspect sofisticat

1. Aspectul general

Există un motiv întemeiat pentru care bucătăriile în stil clasic, închise, nu mai sunt la modă. Motivul este acela că fac locuințele să pară mici și îngrămădite. O bucătărie deschisă este primul pas în a obține un efect fluid și deschis în locuință.

Există însă o capcană. Tot acest spațiu deschis poate duce deseori la dezordine și dezorganizare, deci atunci când realizezi design-ul bucătăriei asigură-te că totul va avea un loc bine stabilit și că vei avea suficient spațiu de depozitare.

Trebuie să ai în vedere și funcționalitatea spațiului. Atunci când vei găti în bucătărie, vei reuși să ajungi cu ușurință la toate lucrurile de care ai nevoie? Pot lucra simultan în bucătărie mai multe persoane sau este loc doar pentru tine?

2. Chiuveta

Să ne gândim puțin la cât de mult timp petreci în bucătărie la chiuvetă. Destul de mult, nu? De aceea alegerea chiuvetei nu este una pe care să o privești superficial. Dar acest lucru poate fi mai greu decât pare, având în vedere că modelele de pe piață sunt din ce în ce mai multe și mai diversificate. Cea mai bună alegere însă este o chiuvetă care să fie situată sub nivelul blatului. Sunt mari șanse să regreți alegerea unui alt tip de chiuvetă.

Va trebui să decizi și asupra dimensiunii chiuvetei. Mulți preferă o chiuvetă cu două compartimente, fiindu-le astfel mai ușor să spele vasele cu detergent într-un loc și apoi să le clătească în altul. Alții însă preferă o chiuvetă simplă dar de dimensiuni mari. Ai posibilitatea, în funcție de cât de mult îți permite scurgerea, să aleg o chiuvetă cu scurgere în centru sau pe o parte.

Nu uita de robinet! Metalul din care este realizat precum și stilul acestuia trebuie să se potrivească cu estetica unitară a bucătăriei. De asemenea, alege unul cu funcții speciale în funcție de nevoie. Pe www.elesanonline.ro/ găsești baterii sanitare pentru bucătărie de calitate.

3. Mobila

După ce ai stabilit design-ul pe care dorești să îl aibă bucătăria ta este timpul să te gândești la corpurile de mobilă. Mobila de bucătărie reprezintă de cele mai multe ori cel mai scump element dintr-o bucătărie, așa că asigură-te că îți iei tot timpul de care ai nevoie pentru a căuta surse de inspirație și a face o alegere care să îți placă cu adevărat.

Răsfoiește casele model și acordă o atenție deosebită mobilei, nu doar modului în care este aranjată dar și la culori, accente de culoare, uși și mânere, precum și idei inedite de depozitare.

Iată câteva idei rapide:

  • Înlocuiește ușile din lemn ale mobilei cu uși din sticlă.
  • Alege să valorifici spațiul vertical și să instalezi corpuri de mobilă suspendată. Găsești aici idei de mobilă care să îți ofere cât mai mult spațiu funcțional în bucătărie.
  • Asigură-te că există multă lumină. Dacă bucătăria este puternic luminată, inclusiv pe corpurile de mobilă, aceasta va părea mai mare și mai spațioasă.

4. Blatul

Cuarțul sau granitul sunt opțiunile favorite pentru blatul de bucătărie. Cuarțul este un produs fabricat de om, în timp ce granitul este o piatră care se găsește în natură. Dacă ceea ce cauți este uniformitatea, cuarțul este soluția favorită de tine cel mai probabil. Dacă însă preferi un model imprevizibil și natural, marmura este alegerea pe care o vei iubi.

Cât despre îngrijirea blatului de lucru, ambele materiale sunt ușor de întreținut. Cuarțul este un material non-poros, în timp ce granitul este foarte ușor poros. În timp ce nu vei avea nici o problema cu cuarțul, odată la 3 ani granitul ar avea nevoie de acțiuni de mentenanță mai complexe. Nu uita că blatul trebuie să se potrivească cu schema de culori a bucătăriei și să se încadreze în posibilitățile tale financiare.

5. Spațiul de depozitare

Asigură-te că valorifici spațiul corect pentru a depozita tot ce ai nevoie. Iată câteva idei:

  • Dacă ai o insulă în bucătărie, depozitează obiecte pe ambele părți.
  • Valorifică spațiul de pe pereți.
  • Folosește colțurile încăperii, instalând mobilă de colț sau rafturi de colț.
  • Tot ce ai în plus în bucătărie sau ce nu folosești frecvent ar trebui donat sau depozitat în cămară.

Niciodată nu ai prea mult spațiu de depozitare. Când totul e la locul său este mai ușor să păstrezi ordinea tot timpul.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Tătaru spune că România va ajunge la o capacitate de 50.000 de teste COVID-19 pe zi

Leave a Reply

Your email address will not be published.