blog-logo

Au câștigat sau au pierdut cei doi Mihai, Mohaci și Popa?

Au câștigat sau au pierdut cei doi Mihai, Mohaci și Popa?

De departe, cel mai mare scandal politic din Brașov în 2018 este ping-pong-ul politic făcut de căte deputații PSD Mihai Mohaci și Mihai Popa la partidul lui Ponta și înapoi.

O analiză pe această temă presupune însă un cadru mai larg. Cei doi Mihai au ieșit la rampă cu Ponta nu singuri, ci într-un cadru lărgit. Aici trebuie avuți în vedere și Liviu Lupu, fostul președinte de la PSD municipiul Brașov, Cătălin Leonte, fost candidat la Primărie, sau Mihai Ghirdă (el nu a fost prezent la acea conferință de presă, dar este cunoscut faptul că face parte din aceeași grupare, și el fost președinte la organizația municipală PSD).

Nu în ultimul rând, trebuie luată în discuție o altă piesă grea în PSD, Sorin Susanu, care a fost dat afară de președintele interimar în funcție, Marius Dunca, și echipa pe care a foramt-o în jurul lui. Și Susanu este cunoscut ca fiind un apropiat al celor de mai sus. Și revenirea lui în PSD este interesantă, în actuala conjunctură, cu cât omul asta își dorește și se judecă cu Dunca din cauza excluderii și cere instanței să i se recunoască dreptul de a fi membru PSD.

Alte articole:   Raluca Turcan: Salariul minim ar putea creşte cu 8-12%, înainte de sfârşitul anului

De aceea, mișcarea celor doi deputați, aburiți sau nu de Liviu Dragnea, de a reveni intempestiv la PSD Brașov, lasă în ofsaid restul nucleului anti-Dunca. Mai mult, din informațiile pe care le deținem, lui Mohaci i s-a promis funcția de președinte la județ, iar lui Popa cea de vicepreședinte.

Numai că Dragnea, mare artist în tromboane (a se vedea cum lui Constantin Niță îi promisese anumite funcții la nivel central în partid, iar la momentul alegerilor interne Niță s-a trezit tras pe soară), i-a lăsat să se bucure ca pe niște cățeluși cu niște promisiuni care rămâne de văzut ce fundament mai au.

Alte articole:   La Muzeul Naţional al Țăranului Român a fost lansat volumul Transhumanța bârsană – co-autor Ionela Bran

Dragnea, dacă ar fi fost om de cuvânt, l-ar fi înlocuit direct, de la București, pe Dunca și l-ar fi pus pe Mohaci. Dar nu a făcut-o…. Iar în plan județean, lucrurile sunt și mai complicate pentru Mohaci… A mai pierdut o dată, când a vrut să îl aducă pe Cătălin Leonte la alegerile locale și să nu mai candideze independent, ci pe listele PSD. Mașinăria de partid condusă atunci de Constantin Niță a funcționat perfect, iar Răzvan Popa a rămas în cărți la acea vreme. Acum, la butoanele mașinăriei este Dunca…

Apoi, să nu uităm că Marius Dunca are deocamadată, în „portofoliu”, o grupare de doi senatori și doi deputați – el, Florin Orțan, Roxana Mînzatu și Viorel Chiriac. Deja s-au lansat zvonuri că dacă PSD este lăsat de Dragnea pe mâna lui Mohaci și Popa, ar putea fi puse pe masă și demisiile celor amintiți anterior.

Alte articole:   Vaccinarea cu a treia doză ar putea începe săptămâna viitoare. Cine are prioritate

Iar aritmetica lui Dragnea este simplă: la Senat are majoritate confortabilă, așa că o eventuală plecare a lui Dunca și Orțan nu ar fi o mare pagubă pentru el. Dar ar exista riscul să piardă și doi deputați. Ceea ce schimbă socoteala. Adică aduci acasă doi parlamentari rătăciți, dar să pierzi patru…

În acest context, Mohaci și Popa se pare că ei merg la sigur pe mâna lui Dragnea, de la care ei cred că au primit pe sub mână un loz câștigător, dar după ce îl vor deschide s-ar putea să se înscrie la emisiuni gen „Suprize! Surprize!” sau „Deschideți-vă sufletele!”… Că alt viitor politic, nici ca independenți nu vor mai putea zări luminița de la capătul viitoarelor alegeri.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate