blog-logo

Alianțele administrațiilor locale, reacție la politica de monopol a Guvernului

Alianțele administrațiilor locale, reacție la politica de monopol a Guvernului

Alianta Vestului si alianta constituita recent la Alba Iulia au fost create din cauza lipsei de eficienta a asociatiilor nationale ale autoritatilor locale in raport cu guvernul, privind descentralizarea administrativa si financiara, precum si reducerea birocratiei in administratia publica. Nu cred ca aceste aliante au scopul de separare teritoriala, ci mai degraba reducerea dependentei autoritatilor locale de administratia centrala.

Sa nu uitam ca actuala guvernare a consolidat politica de dependenta a autoritatilor locale de bugetul de stat. MDRAP gestioneaza aproape toate proiectele de investitii pana la niveul comunelor, in loc sa coordoneze proiecte de investitii cu impact major la nivel regional si interregional.

Alte articole:   Încă 9 hectare de pădure, plantate în comuna Dumbrăvița

Autoritatile locale ar trebui sa faca un pas inainte si anume sa se asocieze in asa fel incat sa poata realiza proiecte de investitii in infrastructura rutiera, sanatate si invatamant , precum si promovarea traditiilor culturale daca aceste proiecte nu pot fi realizate la nivelul fiecarei localitati.

De exemplu, Aeroportul de la Brasov poate fi realizat prin asocierea judetelor Brasov, Covasna si Harghita sau intre localitatile din judetul Brasov. Sigur ca aceste asocieri  pot avea succes daca se lasa la o parte orgliile personale ale reprezentantilor autoritatilor locale.

  • Gheorge Ialomițianu,
  • analist economic
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate