blog-logo

European Digital Youth Summit 2018, la Aula Universității Transilvania

European Digital Youth Summit 2018, la Aula Universității Transilvania

Studenţi, tineri, reprezentanţi din mediul academic, nonguvernamental şi al companiilor private vor discuta amănunțit despre sprijinul pe care Uniunea Europeană îl acordă statelor membre, în special pe proiectele de tehnologii digitale destinate tinerilor.

Evenimentul internațional desfășurat sub Patronajul Parlamentului European, European Digital Youth Summit 2018, va avea loc vineri, 14 decembrie, începând cu ora 10:00, la Aula Universității Transilvania.

La European Digital Youth Summit 2018 vor participa 100 reprezentanți din peste 10 țări studenți, lucrători de tineret, reprezentanți din mediul academic, nonguvernamental și al afacerilor pentru a dezbate împreună impactul proiectelor europene asupra beneficiarilor.

EDYS 2018 precede preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene, iar agenda acestei ediții propune teme majore precum impactul pe care îl au fondurile europene asupra beneficiarilor și asupra comunităților online și offline, absorbția fondurilor europene în România, implicarea tinerilor în proiectele cu finanțare europeană și provocările aduse de revoluția digitală.

Alte articole:   Dan Alexa: „Ne dorim mult să batem şi Steaua şi Dinamo în 7 zile”

Reprezentanții Universității Transilvania din Brașov, ai Primăriei Municipiului Brașov, ai liceelor și organizațiilor locale vor dezbate alături de speakeri și participanți internaționali teme de interes comun, iar studenții pot afla cum să profite de programele europene care facilitează accesul la schimburi de tineri, cursuri și burse de studiu, oportunități de voluntariat și internship-uri în instituții ale Uniunii Europene.

„Tinerii sunt digitali şi indiferent dacă ne place să o spunem sau nu, este adesea o provocare să ştim cum să comunicăm cât mai bine pe înţelesul lor. Proiectele cu finanţare europeană pot ajunge la tinerii cei mai vulnerabili şi în acelaşi timp pot susţine intervenţii sustenabile pentru nevoile lor curente. La EDYS 2018 vom aduce în prim plan proiectele europene, tinerii şi provocările digitale” , a declarat pentru Agerpres, Gabriel Brezoiu, Manager general al Group of the European Youth for Change (GEYC).

Lansat de GEYC în 2014, EDYS este acum un eveniment bienal ce are ca scop crearea unui cadru de discuţii despre cele mai actuale subiecte pentru tineri, într-un context în care tehnologiile digitale sunt în perpetuă schimbare.

Alte articole:   Echipajul operativ de salubrizare, în acțiune și în zilele libere

Prezentările din cadrul conferinței și workshop-urile se vor desfășura în limba engleză.

Mai multe informații puteți găsi pe pagina oficială a evenimentului www.edys.eu.

Foto: caleaeuropena.ro

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.