blog-logo

Aplicație prin care poți urmări în timp real statusului cererii de emitere a pașaportului

Aplicație prin care poți urmări în timp real statusului cererii de emitere a pașaportului

Pentru a oferi servicii publice de calitate, în beneficiul cetăţeanului român, specialiştii IT, din cadrul Direcţiei Generale de Paşapoarte, au dezvoltat o aplicaţie online, prin care se oferă posibilitatea cetăţenilor de a verifica în timp real statusul cererii de emitere a paşaportului electronic.

Link-ul va fi disponibil pe platforma www.epasapoarte.ro, pe site-ul oficial al Directiei Generale de Paşapoarte www.pasapoarte.mai.gov.ro, precum şi pe site-urile Instituţiilor Prefectului, având ca şi criteriu de căutare numărul de cerere sau ultimele 8 caractere din CNP şi data depunerii cererii.

Potivit unui comunicat primit de la Prefectura Brașov, la depunerea cererii, solicitanţii de paşapoarte electronice vor fi informaţi cu privire la cele două criterii de căutare, cu menţiunea că numărul de cerere îl pot obţine de pe formular, la momentul semnării acestuia.

Alte articole:   SONDAJ: Geoană vs. Kovesi la alegerile prezidențiale, procente intenție de vot. Prognoză pentru parlamentare

Prin intermediul acestei aplicaţii, cetăţeanul poate vizualiza când ajunge paşaportul în ghişeu şi se poate prezenta în vederea ridicării acestuia.

„De asemenea, reamintim modificarea importantă intervenită în legislaţie, referitoare la paşapoartele simple temporare, care se vor elibera în acelaşi termen prevăzut pentru eliberarea paşaportului simplu electronic”, se arată în comunicat.

Legiuitorul a prevăzut şi posibilitatea eliberării paşaportului simplu temporar, în termen de cel mult 3 zile lucrătoare, de la data depunerii cererii atunci cand:

  • în situaţii obiective, în care, din motive de sănătate, femiliale sau profesionale, este necesară şi urgentă prezenţa persoanei pe teritoriul altui stat şi nu există timpul necesar pentru emiterea paşaportului simplu electronic.
  • în schimb, aceste situaţii obiective trebuie dovedite, după caz, cu documente care să ateste motivele de sănătate, familiale sau profesionale, care determină necesitatea şi urgenţa deplasării persoanei în străinătate.
Alte articole:   Accident de muncă la Protecția Consumatorului Brașov

Pentru toate aceste motive, cetăţenii trebuie să obţină informaţiile pertinente şi documentele de călătorie din timp.

 

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.