blog-logo

ÎN DIRECT Mihai Cîmpeanu, viceprimarul Codlei, despre problemele din municipiu

ÎN DIRECT Mihai Cîmpeanu, viceprimarul Codlei, despre problemele din municipiu

Viceprimarul Codlei, Mihai Cîmpeanu, prezintă la această oră care sunt problemele cu care se confruntă municipiul de la poalele Măgurii, precum și investițiile existente.
Pe modelul Brașovului, oraș de poveste, viceprimarul a prezentat și ce se întâmplă în decembrie în „Codlea de poveste”.

O noutate în acest la Codlea, la Casa de Cultură, s-a făcut un concurs de talente, unde copiii pot să-și descopere talentele: „Codlea caută talente!  Au fost înscriși 35 de copii. Finala are loc în 19 decembrie, ora 18.00, unde sunt 15 copii calificați.

Finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală

„Din proiectele depuse anul trecut, ni s-au alocat bani pentru extinderea sistemului de iluminat public pe strada Hălchiului. 484.000 de lei. Așteptăm să semnăm contractul, plus cofinantare de la bugetul local de 78.000 de lei.

Alte articole:   Alexandra Crivineanu propune iluminarea arhitecturală a Bisericii Buna Vestire

Termen de execuție de 5 luni, din care o lună pentru executarea proiectului tehnic.

Contractul cu creșa este de proiectare și execuție. „Vom supune în această lună spre aprobare în Consiliul Local a proiectului tehnic. Valoarea contractului este de 4,4 milioane de lei. Suma alocată de la bugetul de stat a fost 5,3 milioane de lei. Termenul de execuție este de 36 de luni”.

Referitor la problemele de la Servicii Comunale, viceprimarul spune că reprezentanții companiei ar fi scos deșeurile din acel turn de pe o fostă platformă „industrială, unde gunoiele luaseră foc, nu au dat ei foc. Controlul Gărzii de Mediu va stabili vinovatul. Avem contract cu Fineco, toata deșeurile se duc la Fineco”

Alte articole:   Avertizare Salvamont Brașov: Schimbarea consistenței zăpezii crește riscul producerii unor accidente

Referitor la Sălile de sport, „suntem în litigiu cu constructorul, deoarece acesta a intrat în insolvență. În acest moment, Primăria a contractat un avocat pentru recuperarea sumelor. Nu este vorba de plăți în avand, ci faptul că se degradează construcțiile. După ce vom avea expertizele, vom relua licitarea celor două săli de sport, finanțate de la bugetul local”. Lucrările la sălile de sport au fost sistate din vară.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate