Ambulanțe noi pentru județul Brașov

Ambulanțe noi pentru județul Brașov

Primele 300 de ambulanţe, achiziţionate prin Programul POIM 2014 – 2020, vor fi livrate începând de marţi, anunţă Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) , precizând că prin acest proiect vor fi cumpărate peste 1.300 de ambulanţe.

„În vederea creşterii capacităţii de reacţie şi răspuns în cazul situaţiilor de urgenţă şi a dezastrelor colective, primul lot cu 43 de autospeciale a fost livrat către serviciile de ambulanţă din regiunea Centru, care însumează judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu”, se arată într-un comunicat al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, postat pe Facebook.

11 ambulanțe noi de tip B1 și B2 intră în parcul auto al Serviciului de Ambulanță Brașov. Altele 20, toate cumpărate cu fonduri obţinute de la Uniunea Europeană, urmează să fie aduse de la București anul viitor.

Managerul Ambulanței Brașov, David Levente, dă asigurări că toate substațiile din județ vor fi dotate.

„Astăzi suntem în procedura de preluare. Avem 11 șoferi care sunt la București și preiau ambulanțele pentru județul Brașov. Nu vă pot spune acum unde vor fi atribuite acestea, la ce substații. Însă, tot parcul auto al SAJ este învechit și va fi schimbat. Va dura probabil un an, un an jumătate, până va ajunge să se schimbe tot parcul auto”, a declarat David Levente, directorul Serviciului de Ambulanță Județean.

În total, 48 de ambulanțe și autospeciale de diferite tipuri vor ajunge în județ. 17 dintre acestea vor fi direcționate către SMURD (14), Salvamont (1) și Jandarmeria Brașov (2).

Alte articole:   Trei proiecte de peste 300 de milioane de euro, finanțate din fonduri europene

Potrivit sursei citate, graficul de livrare către celelalte şase regiuni eligibile ale ţării este: 12 decembrie, Regiunea Vest (Arad, Caraş- Severin, Hunedoara, Timiş) – 32 de ambulanţe; 13 decembrie, Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Sălaj, Satu-Mare) – 41 de ambulanţe; 14 decembrie, Regiunea Nord-Est (Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Iaşi) – 56 de ambulanţe; 15 decembrie, Regiunea Sud (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman) – 48 de ambulanţe; 16 decembrie, Regiunea Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea) – 46 de ambulanţe; 17 decembrie, Regiunea Sud-Vest (Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea) – 34 de ambulanţe.

Totodată vor fi livrate 242 de ambulanţe de transport A2 către serviciile de ambulanţă.

“Prin intermediul acest program, şi bucureştenii vor beneficia de răspunsul prompt asigurat de noile dotări, astfel că 55 de ambulante de tip B 4×4 si zece ambulanţe tip C SMURD vor ajunge la ISU Bucuresti, iar 20 ambulanţe de tip A2 la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov. Livrările vor continua şi în prima jumătate a anului 2019, astfel că 75 de ambulanţe tip B 4×2 şi 385 de autospeciale tip B 4×4 ( 205 ambulante SAJ şi180 SMURD) vor completa parcul auto al serviciilor de urgenţă”, se mai arată în comunicat.

Alte 122 de autospeciale tip C vor fi livrate către serviciile de ambulanţă şi unităţile operative ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenta, din care 81 către SAJ-uri şi 41 către SMURD.

Alte articole:   Ministrul Sănătăţii: „Dacă va fi nevoie, vom prelungi starea de alertă”

Sursa citată anunţă că, în cadrul Programului POIM 2014-2020, au fost semnate şapte contracte de finanţare pentru achiziţionarea a peste 1.300 de ambulanţe, valoarea totală a contractelor fiind de 558.903.141,45 lei.“Beneficiarii eligibili sunt parteneriatele formate din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitate de lider de parteneriat şi inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă din fiecare regiune,

Serviciile de Ambulanţă Judeţene, autorităţile administraţiei publice locale, instituţiile publice cu atribuţii în domeniul căutării-salvării de persoane în zone montane”, se mai arată în comunicat.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.