blog-logo

Datele INS, sub semnul întrebării

Datele INS, sub semnul întrebării

Datele publicate de INS privind cresterea economica pe primele 9 luni din 2018 ne ofera o explicatie pertinenta de ce aceasta crestere nu asigura mai multi bani in buzunarele romanilor si la bugetul de stat. Din aceste date rezulta ca aceasta crestere de 4,2% s-a bazat pe o contributie de peste 3% ca urmare a cresterii stocurilor.

Inseamna ca in Romania cea mai mare parte a activtiatii economice s-a concretizat in stocuri. Este greu de acceptat mai ales in conditiile in care in Romania se inregistreaza un surplus de cerere acoperit din importuri. Sper ca nu s-a ajuns la situatia dinainte de 1989, cand cifrele publicate de statistica romaneasca trebuiau sa fie pe placul conducerii tarii.

Alte articole:   Chefi renumiți vă învață să gătiți acasă mâncărurile preferate. Azi, piept de rață cu piure de cartofi și mazăre cu mentă, sos de portocale

Sigur ca Romania, din punct de vedere economic, se indreapta intr-o directie gresita, avand in vedere ca investitiile si exportul net au contributie negativa la cresterea economica si se inregistreaza o decelerare a consumului.  Aceste date economice justifica opozitia guvernantilor privind indexarea pensiilor si recalcularea pensiilor de la 1 ianuarie 2019.

           Solutia ar fi demararea proiectelor de investitii in infrastructura, sanatate si invatamant si stimularea consumului pe baza productiei interne.

  • Gheorghe Ialomițianu,
  • analist economic
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate