Culori de sezon: Iată câteva ponturi pentru a fi în ton cu de sărbătorile de iarnă

Culori de sezon: Iată câteva ponturi pentru a fi în ton cu  de sărbătorile de iarnă

Fie că îți place să îți exteriorizezi starea sau să o exprimi mai bine prin ceea ce porți, alegerea unor accesorii potrivite reprezintă acel detaliu dintr-o ținută care necesită cel mai mult efort pentru a obține un rezultat perfect.

Nu trebuie să fii o „fashionista” sau un critic vestimentar pentru a alege culorile cele mai reprezentative pentru o anumită situație. Crăciunul acesta poate fi unul dintre evenimentele unde culorile pastelate și vioi ale vremurilor calde pot deveni accente pentru ținutele de sezon pline de culori reci. De altfel, iarna pune probleme serioase îmbrăcăminții atunci când vine vorba de conflictul dintre estetic și practic.  

Spune mult prin detalii puține

Locul care va întâmpina prima privire în majoritatea cazurilor este zona capului. Astfel, fracțiunea de secundă din atenția cuiva se va concentra pe ceea ce detaliile din această zonă transmit.

Elemente definitorii care adaugă detaliu și variație culorilor hainelor tale pot fi atinse prin adăugarea unor piese precum fularele și eșarfele de damă. Aceste accesorii au potențialul de a scoate în evidență anumite culori și de a oferi o completare gustului tău.

În general, atunci când alegi culori pentru o ținută, trebuie să iei în considerare faptul că există trei mari categorii în care culorile pot fi împărțite. Acestea au rolul de a realiza un raport estetic plăcut între culori și suprafețele pe care acestea le ocupă. Astfel avem:

  • Culorile primare
  • Culorile Secundare
  • Accente

Nuanțe și combinații

Sărbătorile de iarnă reprezintă genul de evenimente care sunt recunoscute printr-o serie de culori specifice. Respectând tematica acestora, te poți asorta pentru a fi în consonanță cu mesajul și sentimentele pe care aceste sărbători le transmit.

Totuși, acest lucru nu înseamnă neapărat că trebuie să te îmbraci în crăciuniță sau orice are legătură cu Moș Crăciun. Tot ceea ce îți place la acest anotimp și la sărbătorile sale le poți surprinde prin gama cromatică în care acestea se încadrează.

Iată câteva exemple de combinații de culori specifice acestui anotimp, a cărui spirit îl poți surprinde și tu:

Dacă ești admiratoare a mirajului alb și rece pe care iarna îl aduce, poți exprima foarte ușor acest lucru printr-o combinație de nuanțe de albastru precum: Dapper Denim și Soft Sky cu un alb cât mai curat precum Whisper White. Dar cine știe, poate că interiorul și spiritul sărbătorilor sunt mai pe gustul tău, iar atunci un verde închis, bordeaux la fel cum sunt cireșele foarte coapte, sunt scoase în evidență de un alb ușor vanilat.

Posibilități nenumărate

Pe lângă culori, tipul articolelor vestimentare pe care le alegi îți oferă și mai multe posibilități de a te juca cu emoțiile și ideile pe care vrei să le transmiți. Poți chiar acum să arunci o privire pe pagina unui magazin cu haine pentru femei unde vei avea posibilitatea de a vedea diferite articole pentru a-ți forma o ținută proprie, exact pe gustul tău, încă dinainte să o cumperi.

Alte articole:   Ministrul Sănătăţii: „Dacă va fi nevoie, vom prelungi starea de alertă”

Fii și simte-te unică prin ceea ce porți! Transmite asta indiferent de preferințele tale. În cele din urmă, caracterul tău va fi întotdeauna ilustrat prin aspect, deoarece acesta va spune despre tine chiar și într-o fracțiune de secundă, mult mai mult decât ar putea vreodată orice descriere în cuvinte.

 

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.