Top 5 reguli de incarcare a telefonului pentru ca bateria sa aiba o durata de viata mai mare

Top 5 reguli de incarcare a telefonului pentru ca bateria sa aiba o durata de viata mai mare

Bateriile par să fie subiectul care te interesează cel mai puțin atunci când vine vorba de tehnologie, până în momentul în care telefonul tău începe să se închidă mult prea repede. În timp ce majoritatea dintre noi ne îngrijorăm cu privire la nivelul bateriei în momentul în care ieșim din casă, prea puțini sunt conștienți de durata de funcționare a unei baterii care este între 3 și 5 ani.

Există însă metode de a prelungi cât mai mult funcționarea bateriei. Iată mai jos cele mai bune sfaturi.

Care sunt regulile de încărcare ale telefonului pe care nu ai voie să le încalci?

 1. Fi atent la momentul în care pui telefonul la încărcat!

  Regula cu bateriile Li-ion este aceea de a le păstra cât mai mult timp la un nivel de 50%. Când bateria scade sub 50% ai putea să o pui puțin la încărcat. Dacă faci asta de câteva ori pe zi, bateria va funcționa optim mai mult timp.
  Nu ar trebui să o lași la încărcat până la 100%. Bineînțeles, nu va fi o tragedie dacă acest lucru se întâmplă, dar dacă faci asta frecvent, durata de viață a bateriei va scădea considerabil. Cel mai bine este să reușești să păstrezi nivelul bateriei între 40% și 80%. Încearcă să nu lași bateria să scadă sub 20%.
 2. Fă o încărcare completă doar o dată pe lună!

  Experții recomandă să faci o încărcare de la zero la 100% sau un ciclu de încărcare maxim o dată pe lună. Acest proces recalibrează bateria, așa cum se întâmplă cu computerul când îi dai restart sau cu oamenii când pleacă în vacanțe. Același principiu de încărcare este valabil și în cazul laptopurilor.  
 3. Nu lăsa telefonul la încărcat peste noapte!

  Majoritatea telefoanelor inteligente de azi sunt suficient de performante pentru a opri încărcarea în momentul în care nivelul bateriei a atins pragul maxim. Totuși, experții recomandă să scoți telefonul din carcasă în aceste condiții. Asta deoarece carcasa poate să se supraîncălzească, lucru ce nu le face deloc bine bateriilor Lithium-ion.  
 4. Nu lăsa telefonul în căldură sau la frig

  O baterie  Li-ion este sensibilă la extremele de temperatură. Nu ar trebui niciodată să lași telefonul într-o mașină înfierbântată, pe plajă sau lângă cuptor. O baterie fierbinte va avea de suferit pe termen lung, și durata de funcționare îi va fi scurtată semnificativ. Același lucru se întâmplă dacă telefonul este expus la temperaturi negative, deci evită să lași telefonul în zăpadă sau să îl pui din greșeală în frigider.  
 5. Nu folosi orice încărcător!

  Pe cât este posibil folosește încărcătorul pe care l-ai primit în pachet cu telefonul, din moment ce este sigur că se va potrivi sigur. Dacă ești nevoit să folosești alt încărcător, asigură-te că acesta este aprobat de producătorul telefonului tău. Alternativele ieftine pot să îți strice telefonul, și nu ar fi mare lucru ca acesta să se înfierbânte prea tare și să ia foc. Află de aici cum poți alege un încărcător bun.

Așadar, urmând aceste reguli simple, poți face ca aceste baterii moderne să reziste pentru cât mai mult timp. Amintește-ți să nu lași bateria să scadă până la 0%, și în majoritatea cazurilor, odată ce ajunge la 20% ar trebui să o pui la încărcat. De asemenea, nu ar trebui să o lași să se încarce complet decât de câteva ori pe an.

Dacă ești mult timp pe drumuri și nu ai cum să păstrezi acest nivel al bateriei constant, ar putea fi o idee bună să investești într-un acumulator extern. Alege unul cu o capacitate de minim 3000 mAh, care îți va permite să încarci complet telefonul o dată, dar poate fi suficient pentru a putea păstra nivelul bateriei în jur de 50% așa cum este indicat. Încearcă să alegi un acumulator produs de aceiași firmă de la care ai telefonul și stai departe de variantele no-name care pot să îți dăuneze bateriei din telefon.

Pentru o mai bună portabilitate, alege un model mai mic și mai ușor. Nu uita să verifici și amperajul și voltajul acumulatorului extern, care trebuie să fie identic cu cel al telefonului tău. Doar în aceste condiții încărcarea va fi una optimă. Funcționarea telefonului tău depinde în foarte mare măsură de grija pe care i-o acorzi bateriei, așadar asigură-te că nu privești acest aspect cu superficialitate.

 

Alte articole:   Ministrul Muncii: "Nu excludem varianta reintrării în starea de urgență"!
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.