Baschet: Federaţia sesizează organele de anchetă, în cazul Olimpia Braşov – ICIM Arad

Baschet: Federaţia sesizează organele de anchetă, în cazul Olimpia Braşov – ICIM Arad

Cea mai recentă şedinţă a Consiliului Director al Federaţiei Române de Baschet, cu prezenţa a 12 membri, a luat în discuţie şi celebrul caz de suspiciune de incorectitudine, din meciul Olimpia Braşov – FCC ICIM Arad, contând pentru prima fază a Cupei României.

Vă reamintim că pe 22 octombrie, tot într-o şedinţă a CD din cadrul Federaţiei, conducerea forului s-a autosesizat cu privire la finalul manşei retur din confruntarea amintită mai sus, existând suspiciuni de incorectitudine în legătură cu stabilirea echipei câștigătoare și a echipei „lucky loser”, pentru faza următoare a Cupei.

Mai concret, în ultimele 39 de secunde, cele incriminate de către federație, brașovencele marcau patru puncte la rând, pe greșeli nepermise ale arădencelor. Astfel, CSU Olimpia Brașov se califica din postură de lucky loser. Federația Română de Baschet a chemat conducerile, antrenorii și jucătoarele implicate pentru a analiza ultimul minut al partidei din filmările video…

Consiliul Director şi-a declinat competenţa

„In urma prezentarii, de catre reprezentantii cluburilor, a punctelor de vedere asupra desfasurarii jocului retur din turul 1 al CRF dintre echipele CSTBv Olimpia CSU Brasov si FCC ICIM CSB Arad, pentru eliminarea oricaror suspiciuni referitoare la corecta desfasurare a jocului si intrucat Consiliul Director nu are competenta de organ de ancheta, Consiliul Director a hotarat, cu 9 voturi pentru, 2 impotriva si 1 abtinere, declinarea competentei si sesizarea autoritatilor de specialitate in acest caz.”

Aşadar, cazul merge pe mâna organelor de anchetă. ICIM şi Olimpia se vor afla din nou, faţă în faţă, chiar vineri, 7 decembrie, de această dată în campionat, într-un meci contând pentru etapa a 9-a a Ligii Naţionale. Confruntarea se va disputa în Polivalenta arădeană, cu începere de la ora 18:30.

Alte articole:   VIDEO Cui trebuie să vă adresați pentru a scăpa de albine?

Meciurile din turul al doilea

Astazi la sediul Federatiei Romane de Baschet s-au tras la sorti meciurile din turul 2 al Cupei Romaniei de Baschet Feminin.

La tragerea la sorti au participat 8 echipe, iar programul meciurilor este urmatorul:

  1. Phoenix Stiinta Constanta – CSM Alexandria
  2. Sepsi SIC Sf. Gheorghe – FCC ICIM Arad
  3. CSM Targoviste – CSM Satu Mare
  4. KSE Tg. Secuiesc – Olimpia CSU Brasov

Meciurile se joaca in dubla mansa, in datele de 27.02. 2019 si 6.03.2019.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.