Junii invită braşovenii la Hora Unirii în Piaţa Sfatului

Junii invită braşovenii la Hora Unirii în Piaţa Sfatului

Sâmbătă, 1 Decembrie 2018, Uniunea Junilor din Şcheii Braşovului şi Braşovul Vechi îi invită pe braşoveni să ia parte între  orele 12.00- 13.00, la festivitatea dedicată Zilei Naţionale a României în Piaţa Unirii (Prund) din Braşov.

Evenimentul va debuta cu un serviciu religios dedicat memoriei eroilor neamului, Te Deum, oficiat de către un sobor de preoţi de la parohia Bisericii Sfantul Nicolae din Scheii Braşovului.

Între orele 12.30- 13.00 urmează depunerea de coroane la Monumentul Eroului Necunoscut din Piaţa Unirii. Alături de juni, sunt asteptati sa depună  coroane reprezentanţi ai autorităţilor locale, instituţiilor publice, asociaţii şi ONG-uri.

În continuare între orele 13.30-14.00, Junii îi invită pe brașoveni în Piața Sfatului, unde în cadrul evenimentului dedicat Centenarului organizat de  Primăria Brașov, vor juca Hora Junilor și îi vor invita pe brașoveni să li se alăture la Hora Unirii.

Seara, de la orele 19.00 are loc evenimentul cultural Seara Junilor, dedicat celebrării Centenarului, la care intrarea se face pe bază de invitație.

Cu acest prilej va avea loc a treia lansare a volumului Tradiții Brașovechene. Junii brașovecheni la Centenarul României Mari.

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Se întrerupe curentul electric în mai multe localități din județul Brașov
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.