blog-logo

Vreme deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii

Vreme deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de vreme deosebit de rece cu temperaturi de minus 10 grade Celsius pentru nordul, nord-estul şi centrul ţării.

Vremea va deveni deosebit de rece în toată ţara, astfel că temperaturile vor fi negative în majoritatea regiunilor, iar noaptea va fi ger (temperaturi sub -10 grade) în special în nordul, nord-estul şi centrul ţării”, spun meteorologii.

Aceștia menţionează că vremea se va menţine deosebit de rece până la sfârşitul săptămânii.

Episodul de vreme rea va fi urmat tot de ger, mai spun meteorologii, asta pentru că iarna își va intra în drepturi.

Alte articole:   Valiza cu amintiri a Mariei Butum din satul Veneția de Sus

Cod galben de ninsori și ger în sud-estul țării

De asemenea, meteorologii au emis Cod Galben de ninsori viscolite, de miercuri seară până vineri dimineaţă, pentru 16 judeţe din sud-estul țării.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, peste 11.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi vor fi pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei.

Vreme geroasă în luna decembrie

Pentru luna decembrie, meteorologii anunță precipitații mai abundente în centru, est, sud-est-ul țării și posibile ninsori în nord, centru și la munte. Sunt posibile nopți geroase în nord și în centru.

Până la finalul lunii decembrie, vremea va avea temperaturi situate cu mult sub media climatologică a lunii.

Alte articole:   Valiza cu amintiri a Mariei Butum din satul Veneția de Sus

Vreme rece și ninsori în nord și în centru se anunţă și în luna ianuarie. Meteorologii vorbesc de două episoade posibile de viscol, perioade cu ger, cu minime de -20 spre -30 grade.

Se pare că va fi una dintre cele mai grele ierni din ultimii ani, spun meteorologii, cu perioade lungi de viscol și ninsori abundente. Temperaturile vor scădea îngrijorător de mult, iar disconfortul va fi extrem de pronunțat, mai menționează aceștia..

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.