blog-logo

Veștea acuză ANAP că blochează investițiile din județul Brașov. Printre acestea, Aeroportul de la Ghimbav

Veștea acuză ANAP că blochează investițiile din județul Brașov. Printre acestea, Aeroportul de la Ghimbav

Președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea, și-a exprimat nemulțumirea față de lentoarea cu care Autoritatea Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) avizează promovarea licitațiilor publice, motiv pentru care se întârzie proiecte importante pentru comunitate.

„Vreau să mă plâng de modul în  care se validează de către Autoritatea Națională pentru Achiziții Publice, nu vreau să vorbesc despre altceva, proiectele care sunt în așteptare pe SEAP. Deocamdată nici nu sunt repartizate. Avem un proiect, mă refer la terminalul Aeroprotului de la Brașov, depus de trei săptămâni… Probabil nu este foarte ult, pentru că avem și alte proiecte, care nu au fost valiate de patru luni. Și vorbim despre un proiect de drumuri, de la Victoria la Viștișoara, proiect depus pe data de 31 iulie. Ni s-a spus să mai avem răbdare și să mai așteptăm. Sper că vom depăși toate aceste lucruri, fiindcă vreau să ne încadrăm în timp și vreau să fiu om de cuvânt. Dar dacă nu depășim etapele acestea birocratie și o să stăm în așteptare până validăm astfel de proiecte, înseamnă că nu reușim să ne încadrăm în termen. Aceasta este problema și este un semnal de alarmă pe care vreau să-l trag”, a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea

La cealaltă licitație pentru Aeroport, care a fost reluată, există doi ofertanți, aceiași care au fost și data trecută când Consiliul Județean a decis respingerea ofertelor, deoarece acestea nu au corespuns caietului de sarcini.

Alte articole:   „Oameni și Datini”- Expoziție de fotografie etnografică la Muzeul Tradițiilor Codlene

Această licitație trebuie să desemneze firma care să proiecteze și să construiască nouă obiective din cadrul Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav, respectiv clădirea energetică, remiza PSI, posturi control acces, gospodăria de apă, parcarea auto și drum acces terminal – DJ 103C, drumuri tehnologice interioare, împrejmuiri și porți, rețele interioare în aeroport și platforma antisuflu, au depus oferte doi operatori economici. Cele două firme înscrise sunt SC Construcții SA (cu doi subcontractanți și două firme susținătoare) și SC PORR Construct SRL (cu o firmă susținătoate și cinci firme subcontractante).

„Sperăm ca până marți să facem evaluarea tehnică a ofertelor, iar în acest an să semnăm contractul pentru cele nouă obiective și să intrăm în șantier de la primăvară”, a precizat Veștea.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate