Firma contractată de Primărie lucrează la studiul geo pentru parcare subterană din parcul central

Firma contractată de Primărie lucrează la studiul geo pentru parcare subterană din parcul central

Firma care realizează Studiul de Fezabilitate pentru construirea unei parcări subterane sub Parcul Nicolae Titulescu lucrează la această oră pentru realizarea studiului geologic.

Proiectul amenajării unei parcări sub parcul central este unul mai vechi, însă acum Primăria Brașov a făcut primul pas și a ajuns în faza de pregătire a documentațiilor tehnice.

Conform anunţului licitaţiei, parcarea subterană va avea o capacitate de 700 de locuri, din care 4% vor fi destinate persoanelor cu dizabilităţi și va fi construită pe mai multe niveluri subterane.

În documentația aferentă procedurii, noua parcarea nici nu se va vedea, singurele indicii ale prezenţei ei fiind indicatoarele rutiere.

Parcarea va fi dotată cu un sistem automat de gestionare „smart”, cu afișaj electronic, pentru informare rapidă a utilizatorilor. Tabela electronică va afișa atât numărul de locuri de parcare libere existente, cât și numărul total de locuri din parcare. Suplimentar, se va amplasa o tabelă electronică de informare, cu aceleași informații, la 250 m în aval de intrarea în parcare.

Utilizatorii vor efectua plata prin intermediul casei automate, care va permite plata directă atât prin intermediul bancnotelor, monedelor cât şi a cardurilor.

Totodată, va exista şi un sistem de supraveghere video, pentru evitarea eventualelor incidente.

Pentru că sistemele GPL sunt omologate la nivel naţional, având dreptul de a circula liber pe drumurile publice, parcarea va fi dotată cu setul de senzori specifici pentru identificarea eventualelor scăpări de GPL.

Noua parcare va benefica de facilități pentru persoanele cu deficiențe loco-motorii;

De asemenea, după amenajarea parcării se va implementa un sistem de iluminat tip LED controlat printr-un sistem de telegestiune.

Parcarea va fi dotată cu sistem de avertizare împotriva incendiilor precum şi cu sisteme de stingere (hidranţi, drencere, sprinklere).

Loading...
  1. Nu se vede? Si pe unde se intra, prin vreo gura de canal? Ne-au calcat moldovenii orasul in picioare. Pa Brasov!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap