blog-logo

Elevii brașoveni vor învăța noțiuni de Mecatronică

Elevii brașoveni vor învăța noțiuni de Mecatronică

Peste 400 de elevi brașoveni, din clasele V-XII vor deprinde noţiuni de Mecatronică, printr-un  proiect educativ, integrat în programul „Parteneriat Strategic pentru Educaţie“.

Proiectul educativ, intitulat InfoTRON, este organizat de către Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil“ Braşov în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov şi Universitatea „Transilvania“ din Braşov prin Facultatea de Design de Produs şi Mediu, cu implicarea şi susţinerea companiilor Miele Braşov, respectiv Siemens Industry Software.

InfoTRON se derulează până la 01.02.2019 și promovează MECATRONICA (MECAnica+elecTRONica + informatICA), prin intermediul unor cursuri de aplicare a informaticii în conceperea, proiectarea, realizarea şi implementarea sistemelor mecatronice, cu accent pe îmbinarea dintre competenţele tehnice şi cele comportamentale necesare în viitor.

Alte articole:   Care sunt obiectivele consilierilor locali PNL, USR-PLUS și PSD pentru următorii 4 ani?

Proiectul se va desfășura în mai multe etape

Prima etapă a proiectului „Informatica, pasul tău spre lumea Mecatronicii – InfoTRON“ îl reprezintă instruirea săptămânală a elevilor de către cadrele didactice ale Facultăţii de Design de Produs şi Mediu, împreună cu studenţii de la Mecatronică şi membrii Clubului de Creativitate Studenţească CreaTRON.

Instruirile se vor face cu kit-uri specializate ce au la bază sisteme de dezvoltare cu microcontroller-e de tip Arduino şi componente ce permit realizarea de aplicaţii cu grad de complexitate progresiv. Suportul material al acestei acţiuni este asigurat de către companiile partenere ale acestui proiect.

Etapa următoare a proiectului presupune proiectarea, realizarea şi implementarea proiectelor de sisteme mecatronice de către elevi, iar în etapa finală, cei mai buni elevi, coordonaţi de studenţi, vor intra în competiție pentru a demonstara abilitățile acumulate în cadrul proiectului.

Alte articole:   Mihai Cîmpeanu: Am lansat licitaţia pentru construcţia Bazei sportive

Festivitatea de premiere a câştigătorilor, din data de 1 februarie 2019, va marca şi evenimentul de aniversare a 80 de ani de la înfiinţare a Colegiului Naţional de Informatică „Grigore Moisil“ Braşov. Evenimentul va avea loc la Aula Universităţii Transilvania din Braşov.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate