blog-logo

O carcasă nouă de laptop prelungește viața calculatorului tău!

O carcasă nouă de laptop prelungește viața calculatorului tău!

Producătorii propun clienților laptopuri tot mai performante, dar prețurile lor sunt destul de mari, de aceea este mai bine să ne îngrijim de calculatoarele noastre uzuale, de toate zilele.

Cauze ale deteriorării carcasei de laptop

Laptopurile generează multă căldură, mai ales în prezent când aplicațiile necesită multe resurse, chiar dacă procesoarele devin tot mai performante.

O carcasă fierbinte este un pericol pentru componentele calculatorului portabil, deoarece devine mai casantă pe unele porțiuni decât ar fi normal. La fel și una fisurată, crăpată, cu balamalele scârțâind ori slăbite.

Carcasele sunt proiectate pentru a rezista la un anumit nivel al șocurilor, dar dacă un laptop este trântit pe gresie și chiar pe parchet, dacă este pus pe fotoliu și o persoană supraponderală se așează din neatenție pe el ori câinele familiei găsește acel plastic al capacului calculatorului portabil destul de interesant de ronțăit, clar carcasa inferioara sau carcasa display au de suferit.

Mai adăugam cănile cu cafea fierbinte așezate sau răsturnate pe laptop, creioanele uitate pe tastatură și peste care presăm capacul superior și gata, ne putem planifica un drum urgent la service!

Fisurile de mică lungime și adâncime, dacă nu ținem neapărat la estetică, se mai pot repara uneori cu niște adeziv bun la toate și un dram de pricepere, dar dacă e vorba de înlocuit balamalele sau chiar de o parte a carcasei deteriorate, e nevoie ca să comandăm ce ne trebuie dintr-un magazin online înainte de a merge la service. Itronics.ro de exemplu, pentru că au prețuri bune și filtre de selecție care ușurează greutatea alegerii. Asta ca să nu mai vorbim de chat-ul unde potențialii cumpărători pot vorbi live cu un consultant dacă nu se descurcă în legătură cu ceea ce ar trebui să aleagă pentru a-și salva laptopul cu carcasa rănită.

Oricum, cel mai rău lucru pe care un posesor de laptop îl poate face este ca să ignore problema și să utilizeze echipamentul IT în continuare, ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat și ar fi în perfectă stare.

Din pricina vibrațiilor se poate deteriora placa de bază care nu mai este bine fixată, praful poate să invadeze interiorul laptopului, carcasa să se strice din ce în ce mai tare, până când achiziția unui nou laptop devine inevitabilă. Și chiar e păcat să renunțați la un calculator portabil pe care ați ajuns ca să îl îndrăgiți, care v-a devenit cel mai bun prieten, doar pentru că aveți probleme cu o carcasa acestuia. Schimbați-o și o să prelungiți viața laptopului mai mult decât ați crede, cu un cost acceptabil!

Ca să faci economie cumpără carcasa de laptop sau componentele deteriorate personal, nu de la service!

De ce să comandați carcasa sau componentele distruse ale acesteia personal și să nu acceptați ceea ce vi se propune la service-ul ales? Pentru că va fi mult mai ieftin, iar produsele cumpărate vor beneficia și de garanție.

În plus nu e bine ca să alegeți produse second hand, deoarece acestea din urmă pot avea defecte ascunse și după ceva timp va trebui să repetați operațiunea de reparare sau înlocuire a carcasei laptopului. Și ar fi păcat!

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Petrecere întreruptă de jandarmi în Poiana Brașov

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate