Ziua Mondială a Prematurității, sărbătorită la Maternitatea din Brașov

Ziua Mondială a Prematurității, sărbătorită la Maternitatea din Brașov

Ziua Internațională a Prematurității a fost marcată, sâmbătă, la Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. Ioan Sbârcea” Brașov.

Sute de părinți însoțiți de copii născuți prematuri, încărcați cu daruri pentru mamele care se recuperează după naștere și pentru micuții veniți pe lume înainte de termen, au vizitat Maternitatea Brașov.

Ziua Mondială dedicată copiilor născuți prematuri a adus împreună familii care s-au confruntat și se confruntă cu numeroase provocări și temeri.

Printre vizitatorii care s-au aflat la maternitate s-au aflat și mămici care au adus pe lume copilași, care și-au petrecut primele luni din viață în incubatoarele de la Terapie Intensivă ale Maternității Brașov.

Bebelușii, veniți pe lume prea repede și cu mult sub greutatea normală a unui nou născut, unii cu nici 600 de grame, au dus secundă cu secundă o luptă strânsă cu viața, dar care, în mod incredibil, au supraviețuit, în special datorită eforturilor depuse de medici și asistente, dar și prin voința puternică de a câștiga lupta.

Alte articole:   Ministrul Sănătăţii: Turiştii şi navetiştii sunt printre cei mai expuşi la infectarea cu noul coronavirus

La evenimentul destinat prematurilor au fost prezente și cadrele medicale, care le-au fost, copiilor ca o a doua familie.

Acestei acțiuni se suflet s-au alăturat și organizații neguvernamentale, precum și o companie farmaceutică din Brașov, care au vrut să-și arate solidaritatea atât față de micii învingători în lupta lor cu viața, cât și față de efortul personalului medical.

Lunar, la Maternitatea Brașov se nasc aproximativ 350 de copii, iar dintre aceștia în jur de 50 sunt prematuri și au nevoie de îngrijire specială timp îndelungat până să fie externați.

Ziua Mondială a Prematurităţii este marcată, anual, la 17 noiembrie. Scopul Zilei Mondiale a Prematurităţii este de a educa mamele cu privire la anumite stiluri de viaţă ce ridică probabilitatea unei naşteri premature, cât şi perfecţionarea actului medical şi găsirea resurselor financiare pentru dotarea tuturor maternităţilor cu aparatura necesară acestor copii speciali.

Alte articole:   8 august 2020: Doar 32 de persoane infectate cu coronavirus la Brașov, în ultimele 24 de ore

Foto: brasovtv.com/mytex.ro

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate