Senzațional! La Brașov ninge ca în fiecare an, iar mașinile de deszăpezire stau „la căldurică”

Senzațional! La Brașov ninge ca în fiecare an, iar mașinile de deszăpezire stau „la căldurică”

Bineînțeles că iarna nu ne-a prins nepregătiți și utilajele contractate de Primărie au patrulat cu voioșie pe drumurile din municipiu împrăștiind cantități impresionante de material antiderapant pe străzi, depășind planul cincinal într-o singură noapte.

Pe strada Dobrogeanu Gherea, unde s-a deszăpezit de toți banii pe timpul verii iara pentru sezonul rece s-au terminat fondurile, s-a pus o mașină de Poliție care interzice traficul, așa că nu încercați să ajungeți în centrul Brașovului pe această rută.

Până atunci, atenție la trafic, nu circulați cu mașinile dacă nu ați montat anvelopele de iarnă și grijă mare la pietoni, care traveresează pe zebre sau nu.

Ce zice Primăria

Cele două firme de deszăpezire, Comprest şi Eurostrada, au acţionat de azi-noapte, începând cu ora 1.30, după care, începând cu ora 4.00 au scos toate utilajele de deszăpezire programate. Numărul acestora s-au redus, în special pe bulevarde şi străzile intens circulate, în perioada de trafic intens, 7.30-8.20, având în vedere că, în această perioadă, randamentul lor este scăzut şi ar crea blocaje în trafic. Începând cu ora 8.30 se acţionează din nou cu toate utilajele pe străzile principale, inclusiv cele din interiorul cartierelor.

Până în această dimineață s-a acționat pe străzile principale, cele pe care circulă mijloacele de transport în comun, zonele mai înalte – de ex. CD Gherea, cartierul Șchei, podurile și pasajele, drumul spre Poiana Braşov și Poiana Braşov – și, acum, a început deszăpezirea și pe străzile din interiorul cartierelor şi legăturile acestora cu străzile principale.

Comprest a asigurat această activitate cu 22 de utilaje. Având în vedere ninsoarea abundentă, începând cu ora 6.00, s-a intervenit pentru curăţarea carosabilului cu lama şi s-a împrăştiat şi material antiderapant. Până în această dimineaţă s-au utilizat aproximativ 150 de tone de material antiderapant, stocul fiind în acest moment de aproximativ 850 de tone. La această oră, pe traseu sunt 22 de utilaje de deszăpezire, din care două acţionează pe drumul spre Poiana Braşov. Telefon dispecerat: 0268-416495.

Eurostrada a acționat cu 15 utilaje, având în permanenţă 6 pe străzi. De asemenea s-a intervenit pentru curăţarea carosabilului cu lama şi s-a împrăştiat şi material antiderapant. Eurostrada a utilizat aproape 60 de tone de material antiderapant şi mai are un stoc de peste 300 de tone. În acest moment pe străzile din oraş sunt 6 utilaje. Telefon dispecerat: 0268-311310.

Cetăţenii pot solicita intervenția mașinilor de deszăpezire la dispeceratele celor două firme, în funcţie de zona de intervenţie. În cazul în care solicitările lor nu sunt rezolvate, pot sesiza acest lucru Serviciului Urmărire Contracte Salubrizare şi Deszăpezire din cadrul Primăriei Brașov – tel 0268 416550, tasta 9,  int. 127, 253, 254, email:salubrizare@brasovcity.ro

Zonarea pentru deszăpezire este următoarea:

  • – Eurostrada: cartierele Tractorul, Bartolomeu, Stupini, zona str. Harmănului – B-dul Gării – 13 Decembrie;
  • – Comprest: restul orașului, inclusiv Poiana Brașov;
  • – Deszăpezirea tronsoanelor 1, 2 și 3 ale ocolitoarei este asigurată de CNAIR.
Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Proprietarii de mall-uri cer Guvernului redeschiderea centrelor
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.