blog-logo

Noua fațadă a Rectoratului, la vedere pentru scurt timp (Foto)

După mai bine de un an, husa de construcții care acoperă clădirea Rectoratului Universității Transilvania a fost înlăturată sâmbătă, pentru verificarea intervenţiilor.

Astfel, braşovenii care au trecut prin zonă au putut admira, pentru câteva ore, fațada a clădirii parțial restaurată.

Lucrările de restaurare a clădirii Rectoratului au început în toamna anului trecut, iar intervenţiile vizează restaurarea integrală a faţadei, inclusiv cu balconul de deasupra intrării principale, care în prezent este într-o stare avansată de degradare și la care se va lucra în perioada următoare.

Lucrările de restaurare a clădirii Rectoratului Universității Transilvania au ca termen de finalizare vara anului viitor.

Clădirea Rectoratului a fost construită în stil neorenascentist după proiectul arhitectului Peter Bartesch între anii 1881-1885. Iniţial, aici a fost Palatul Oficiului de Pensii, instituţie care a dat parterul spre închiriere restaurantului Transilvania şi Poştei (până în 1900, când s-a construit noua clădire a Poştei). Etajele I şi II au fost închiriate Prefecturii, în acest imobil fiind amenajată şi locuinţa prefectului judeţului. După Al Doilea Război Mondial, în clădirea Rectoratului a fost Sfatul Popular al Regiunii Braşov, iar în 1968 imobilul a fost dat în administrarea Universităţii din Braşov. Clădirea Rectoratului Universităţii „Transilvania“ a fost clasată monument istoric de importanţă naţională.

Alte articole:   Ministerul Finanțelor: Datoria guvernamentală a României, la 50% din PIB în luna mai   

Foto: brasovmetropolitan.ro

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.