Festivalului SoNoRo, ajunge, astăzi la Brașov

Festivalului SoNoRo, ajunge, astăzi la Brașov

Cea de-a XIII-a ediție a Festivalului SoNoRo, festival itinerant, își continuă incursiunea concertistică de anul acesta cu un concert și în Brașov.

Astfel, luni, 19 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Patria, va avea loc concertul SoNoRo – SIDE EFFECTS – efectele secundare binefăcătoare ale muzicii de cameră.

Repertoriul concertului conţine lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart („Grande Sestetto Concertante” în mi bemol major, KV 364 după „Sinfonia Concertante”), Valentin Silvestrov („The Messenger” pentru pian solo), Johannes Brahms (Cvartet cu pian în sol minor, Op. 25), dar şi celebra „Rapsodia Română nr. 1” de George Enescu, într-un aranjament pentru cvartet cu pian de Thomas Wally.

„Mă bucur să revenim la Braşov cu Festivalul SoNoRo, anul acesta pregătind un repertoriu eterogen – Mozart, Brahms, dar şi o lucrare de un rafinament stilistic desăvârşit – „The Messenger” pentru pian solo, semnată de Valentin Silvestrov. În acelaşi timp, piesa de rezistenţă este celebra Rapsodie Română a lui George Enescu, într-un aranjament special,care stârneşte de fiecare dată emoţii profunde atât muzicienilor, cât şi publicului. De altfel, în acest an, de Centenarul României, am celebrat şi noi esenţa talentului şi spiritului autentic românesc prin intermediul CD-ului Rhapsodie Roumaine, un material ce conţine o colecţie de lucrări inspirate din folclorul nostru şi semnate de George Enescu şi Béla Bartók – declară Răzvan Popovici, Directorul Festivalului SoNoRo.

Ediţia a XIII-a a Festivalului SoNoRo, a început pe 2 noiembrie 2018 la Bucureşti, se va încheia pe 20 noiembrie la Sibiu.

Alte articole:   Secretele Egiptului Antic, la Brașov
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap