Ziua mondială a comemorării victimelor traficului rutier, marcată,astăzi, la Brașov

Ziua mondială a comemorării victimelor traficului rutier, marcată,astăzi, la Brașov

Începând din anul 1993, Ziua mondială a comemorării victimelor traficului rutier, este marcată anual în a treia duminică a lunii noiembrie.

Tema din acest an este „Drumurile au Poveşti” cu scopul de a spori siguranţa şi calitatea reţelelor rutiere în beneficiul tuturor utilizatorilor de drumuri, în special cei mai vulnerabili, prin evaluarea infractructurii şi îmbunătăţirea planificării, proiectării, construcţiei şi funcţionării drumurilor.

Ziua mondială a comemorării victimelor traficului rutier va fi marcată în acest an la Brașov, cu ocazia competiției sportive pentru piloți amatori ” Promo Rally Total” organizată pe fostul Stadion Municipal Brașov, în 18 noiembrie, începând cu ora 09.30.

La etapa a treia a acestei competiţii vor putea participa maxim de 65 de conducători auto amatori, la start fiind acceptate şi maşini neînmatriculate, precum şi piloţi licenţiaţi minori. Etapa din cartierul braşovean Bartolomeu va avea două manşe de concurs şi una de antrenament.

Ediţia 2018-2019 va include o serie de prezentări din zona conducerii defensive şi a siguranţei rutiere, standuri de prezentare a unor materiale cu recomandări preventive pentru participanţii la traficul rutier, a aparaturii din dotarea poliţiei rutiere şi a unor jocuri psihologice din sfera conducerii preventive.

Bilanţul accidentelor pe drumurile din județul Braşov arată că în primele 10 luni ale acestui an, au fost înregistrate 240 de accidente de circulație soldate cu 45 morți, 233 răniți grav și 99 răniți ușor. La nivel național, numărul se ridică la peste 7.000 de accidente rutiere.

Alte articole:   Cea de-a 5-a ediţie Alpin Film Festival, un tribut pentru alpinistul Zsolt Török
Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.