Braşovul devansat la capitolul ,,salarii” de județele Harghita și Alba

Braşovul devansat la capitolul ,,salarii” de județele Harghita și Alba

Salariul rămâne, şi în 2018, principalul criteriu în funcţie de care românii îşi aleg cariera, angajatorul şi chiar oraşul în care vor să locuiască şi să lucreze. Media salarială, la nivel naţional, creşte proporţional cu numărul de angajatori existenţi în fiecare oraş, cu industria din care fac parte, dar şi cu amploarea acestora.

Potrivit Paylab.ro, comparatorul salarial lansat de eJobs, arată că Bucureştiul, Clujul şi Timişoara au cele mai mari salarii nete, în timp ce Braşovul este depăşit de judeţe vecine mai mici, cu mai puţini locuitori şi potenţial economic sub cel al Braşovului.

Angajații din Bucrești, Cluj și Timiș căștigă cel mai bine

Bucureştiul, centrul financiar şi de business al ţării, este nu doar cel mai mare angajator din România, ci şi cel care oferă cele mai bune salarii pentru candidaţi. Astfel, câştigul mediu net din Capitală este de 2.723 de lei pe lună. Veniturile medii ale angajaţilor din Bucureşti depăşesc cu aproape 100 de lei, lunar, salariul mediu net pe economie, care, la finalul lunii septembrie, ajungea la 2.688 de lei, după cum arată datele Institutului Naţional de Statistică.

Următorii în topul celor cel mai bine plătiţi angajaţi din România sunt cei din Cluj, care încasează lunar, în medie, 2.664 de lei. La scurtă distanţă de aceştia se află angajaţii din Timiş, care raportează o medie a veniturilor de 2.656 de lei.

Alte articole:   Încă un incendiu de vegetație, la Șinca

Salariile din Harhita și Alba mai mari ca cele din Brașov

Judeţele mai mici din vestul şi centrul ţării vin din urmă cu un plafon salarial similar şi mult apropiat de cel din judeţele mai mari.

Astfel, în Alba, media salarială este de 2.591 de lei pe lună, în Harghita 2.539 de lei, iar în Braşov şi Sibiu de 2.513 lei.

„Faptul că Bucureştiul, Clujul şi Timişoara sunt judeţele (nota red.- Capitala e asimilată unui judeţ) care oferă cele mai mari salarii din România nu este o surpriză pentru nimeni. Aici îşi desfăşoară activitatea cele mai mari companii, locale şi multinaţionale, toate sunt centre universitare importante, iar bazinul de candidaţi este uriaş. Cu toate acestea, este interesant faptul că judeţe precum Harghita sau Alba au reuşit să detroneze zone care, aparent, au un potenţial mai mare, precum Iaşi sau Constanţa”, declară Bogdan Badea, CEO al unei platforme de recrutare online, care a dezvoltat comparatorul de salarii.

Potrivit Paylab.ro, salariul mediu pentru Iaşi este de 2.394 de lei, iar pentru Constanţa de 2.203 lei.

La celălalt pol, al judeţelor cu cele mai mici salarii din ţară, pe primul loc la cele mai mici salarii se află Gorjul cu 2.006 lei, apoi Vrancea – 2.031, fiind urmaţi de cei din Mehedinţi şi Buzău – 2.093, respectiv 2.094. În topul judeţelelor cu salarii mici mai intră şi Vasluiul şi Călăraşiul, unde depăşeşte uşor pragul de 2.100 de lei

Alte articole:   Al treilea incendiu de vegetaţie în ultimele 24 de ore
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap