Curtea de Apel Brașov confirmă ilegalitatea unei licitații de la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov

Curtea de Apel Brașov confirmă ilegalitatea unei licitații de la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov

Curtea de Apel Brașov a decis că licitația organizată de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Brașov nu a fost adjudecată cu respectarea normelor leale în vigoare și a caietului de sarcini întocmit chiar de unitatea medicală, ca autoritate contractantă, pentru „Servicii de catering pentru bolnavii internaţi în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Braşov”.

Magistrații au admis plângerea formulată de către Amrita Com SRL împotriva Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Braşov, dar și împotriva Deciziei nr.2504/C10/2710/18.09.2018, emisă de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

Astfel, instanța a anulat raportul nr.6181/13.08.2018 emis de Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Braşov, referitor la procedura simplificată proprie offline privind încheierea acordului-cadru având ca obiect achiziţia de „Servicii de catering pentru bolnavii internaţi în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Braşov” cod CPV 55523000-2, precum şi comunicările subsecvente.

Mai mult, judecătorii obligă Spitalul „să constate neconformitatea ofertei SC CONSILPREST SRL şi, în consecinţă, să declare câştigătoare oferta petentei SC AMRITA COM SRL”. Instanța a constatat că, la momentul deschiderii ofertelor, dosarul Consilprest SRL nu conținea „toate documentele solicitate în vederea verificării îndeplinirii cerințelor de selecție și calificare”, „oferta depusă de aceasta trebuia considerată, în baza dispozițiilor legale, ca fiind neconformă” și a apreciat că „autoritatea contractantă a încălcat principiul tratamentului egal”.

În motivarea sentinței, magistrații subliniază că, potrivit prevederilor Legii achizițiilor publice, „Autoritatea contractantă nu are dreptul ca prin clarificările/ completările solicitate să determine apariția unui avantaj evident în favoarea unui ofertant/candidat”.

În plus, Spitalul mai trebuie să plătească și 1.700 de lei cheltuieli de judecată din cauză că membrii din comisia de licitație nu au respectat procedura de atribuire și au declarat câștigătoare, nelegal, o altă firmă.

Alte articole:   Tânăr din Braşov, în arest, după ce a condus fără permis

Sentința este definitivă.

Mai multe despre acest subiect newsbv.ro a semnalat neregulile AICI!

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov