Vama Buzăului, staţiune de interes local

Vama Buzăului, staţiune de interes local

Guvernul a emis o ordonanţă prin care s-a aprobat atestarea unor localități sau părți din localități ca staţiuni turistice de interes local, conform normelor în vigoare.

Printe acestea figurează şi comuna braşoveană Vama Buzăului.

„Localităţile atestate vor putea fi promovate ca staţiuni turistice de interes local şi vor avea şanse mai mari ȋn atragerea de finanţări nerambursabile, ȋn condiţiile ȋn care unele programe de finanţare impun existenţa atestării ca staţiune turistică. Având ȋn vedere efectul multiplicator al turismului în sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcţiile, agricultura, artizanatul şi comerţul cu amănuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului ȋn localităţile atestate staţiuni turistice vor genera un impact benefic pentru dezvoltarea economică şi creşterea calităţii vieţii pentru rezidenţii acestor zone”, se arată în nota de fundamentare a ordonanţei Guvernului.

Autorii proiectului de act normativ spun că impactul pozitiv este determinat de creşterea circulaţiei turistice şi totodată a cifrei de afaceri a investitorilor din turism.

„Investitorii din domeniul turismului pot accesa finanţări structurale europene pentru construirea de structuri de primire turistice. Prin realizarea acestor proiecte, localităţile se vor dezvolta din punct de vedere turistic, ceea ce va determina o creştere a numărului turiştilor de pe piaţa internă şi externă”, se mai menţionează în documentul citat.

Având în vedere solicitările şi documentaţiile depuse de autorităţile administraţiei publice locale, Ministerul Turismului a procedat la verificarea îndeplinirii criteriilor legale, efectuând inclusiv vizite la faţa locului, se mai arată în nota de fundamentare.

Comuna Vama Buzăului este cunoscută pentru Cascada Urlătoare și izvoarele de apă ce ies direct din munte, dar mai ales pentru Rezervația de zimbrii.

Alte articole:   VIDEO Un TIR încărcat cu bere s-a făcut pulbere pe DN13

Încă de anul trecut edilii comunei au depus documentația pentru atestarea localității ca stațiune turistică.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap