blog-logo

VIDEO Răzvan Popa, bilanțul unui an de mandat la Bruxelles

VIDEO Răzvan Popa, bilanțul unui an de mandat la Bruxelles

Europarlamentarul PSD Răzvan Popa a inițiat 21 de proiecte pilot, multe dintre acestea în beneficiul IMM-urilor și administrațiilor locale, a depus 382 de amendamente la proiectele inițiate în Parlamentul European, a adresat peste 20 de interpelări Comisiei Europene și a fost desemnat raportor în mai multe dosare, în Comisiile de resort și grupul S&D, în primul an de mandat.

De la preluarea mandatului, Răzvan Popa a inițiat și propus spre finanțare Comisiei Europene un număr de 21 de proiecte pilot, construite în jurul unor soluții gândite pentru probleme așa cum sunt cele de mediu, care afectează administrațiile și comunitățile locale. Multe dintre aceste proiecte au obținut calificativele pentru a intra în procesul legislativ și pentru a obține finanțare din bugetul european. Este vorba în special de proiecte a căror implementare va ajuta Întreprinderile Mici și Mijlocii sau administrațiile locale.

Alte articole:   PNL Braşov: Primarul Coliban să aibă înţelepciunea să se aşeze la aceeaşi masă cu noi, să colaborăm în interesul cetăţenilor

Totodată, Răzvan Popa a fost desemnat raportor pentru mai multe dosare, atat în cadrul Comisiei, cât și al grupului politic european S&D.

În același timp, eurodeputatul PSD a propus 382 de amendamente la proiectele discutate în Parlamentul European și a adresat 24 de interpelări membrilor Comisiei Europene, pe subiecte de interes în primul rand pentru România.

De asemenea, Răzvan Popa a avut 15 intervenții directe în plenul Parlamentului European, pentru a apăra obiective ale României, așa cum este aderarea la Spațiul Schengen, obținerea de către țara noastră a statutului de gazdă pentru instituții europene sau protejarea situației românilor din străinătate. În repetate rânduri, Răzvan Popa a răspuns atacurilor la adresa României.

Alte articole:   Un puști spera să dea lovitura vieții la o cofetărie, dar a fost prins de jandarmi

Eurodeputatul PSD a avut inițiative și în ceea ce privește situația românilor de peste granițe, solicitând, de exemplu, în mod direct cancelarului Austriei și

Legislativului austriac revizuirea intenției de a scădea alocațiile pentru copiii cetățenilor europeni care muncesc pe teritoriul austriac.

O altă zonă de atenție deosebită a eurodeputatului PSD a vizat inițiativele Comisiei Europene în zona Politicii de Coeziune. În calitate de membru al Comisiei pentru Bugete, Răzvan Popa a solicitat în mai multe rânduri ca aceasta să rămână bine finanțată și orientată către statele care trebuie să reducă decalajele economice și sociale, așa cum este și România.

Nu în ultimul rând, europarlamentarul social-democrat a propus amendamente prin care a cerut creșterea protecției la revenirea în câmpul muncii pentru cei aflați în concediu parental, sau consolidarea legislației menite să asigure o calitate cât mai ridicată a tehnologiilor utilizate în sistemul medical, în țările UE.

Alte articole:   Este oportună organizarea unui Târg de Crăciun în Piața Sfatului? Votează și tu!

Răzvan Popa este membru al Comisiei pentru Bugete, dar și membru supleant în Comisia pentru industrie, cercetare și energie, Comisia pentru afaceri juridice, Comisia specială privind infracțiunile financiare, evaziunea fiscală și evitarea obligațiilor fiscale. De asemenea, Răzvan Popa face parte din Delegația la Adunarea Parlamentară Paritară ACP-UE și Delegația pentru relațiile cu Canada.

Distribuie dacă îți place!
  1. Am vazut cu totii in live pe internet din PE cu cata incrancenare s-a ratoit Popa. Expresia de pe fata sa spunea totul.

    Reply
  2. […] De la preluarea mandatului, Răzvan Popa a inițiat și propus spre finanțare Comisiei Europene un număr de 21 de proiecte pilot, construite în jurul unor soluții gândite pentru probleme așa cum sunt cele de mediu, care afectează administrațiile și comunitățile locale. „Multe dintre aceste proiecte au obținut calificativele pentru a intra în procesul legislativ și pentru a obține finanțare din bugetul european. Este vorba în special de proiecte a căror implementare va ajuta Întreprinderile Mici și Mijlocii sau administrațiile locale”, notează Newsbv.ro. […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.