Şase obiective importante ale Braşovului vor avea iluminat arhitectural nou

Şase obiective importante ale Braşovului vor avea iluminat arhitectural nou

Clădirea Primăriei Braşov, Casa Sfatului, Poarta Şchei, Casa Junilor, clădirea Operei Braşov şi strada După Ziduri vor avea iluminat arhitectural nou.

Deocamdată, proiectul se află într-o fază incipientă, în care  se caută un consultant pentru realizarea studiului de fezabilitate.

Conform anunţului de licitaţie lansat de Primăria Brașov, pe platforma de achiziţii publice SICAP, valoarea contractului este estimată la 81.000 lei, iar ofertele sunt aşteptate până la data de 14 decembrie.

Câștigătorul contractului va trebui să întocmească un studiu de fezabilitate în maxim 90 de zile, venind cu o analiză a situației existente și cu trei propuneriui de iluminat arhitectural pentru cele șase obiective.

Sistemul de iluminat ar trebui să pună în valoare cele șase obiective

Conform caietului de sarcini al acestei licitații, pentru clădirea Primăriei și pentru Casa Sfatului, iluminatul arhitectural va fi amenajat pe toate cele patru laturi, în timp ce pentru Casa Junilor, iluminatul va fi făcut pe trei laturi.

La clădirea Operei, sistemul de iluminat arhitectural vizează doar fațada situată spre strada Bisericii Române, iar la Poarta Șchei, cele două fațade exterioare în zona interioară.

Pentru strada După Ziduri se va realiza un iluminat arhitectural pentru zidul vechi, precum și un sistem de iluminat pietonal, care va utiliza modele de stâlpi și aparate de iluminat adecvate zonei istorice.

Alte articole:   Începe admiterea la liceu. Paşii pe care trebuie să-i urmeze elevii

Pentru noile sisteme de iluminat ar urma să se folosească surse tip LED, cu lumină caldă, echipate cu dispozitive care să permită conectarea la sistemul de telemanagement existent în oraş şi echipamente care să permită reglarea perioadei de funcţionare.

Aparatele de iluminat vor fi montate pe faţade sau, după caz, încastrate în pardoseală, cu focalizare îngustă, medie sau largă, în funcţie de elementele ce vor fi scoase în evidenţă.

În prezent, Casa Junilor și clădirea Primăriei au iluminat architectural pe o singură latură, iar Opera Braşov, Poarta Şchei şi Casa Sfatului nu beneficiază de un asemenea sistem de iluminat.

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.