Lucrările la rețeaua de termoficare din zona vechea a cartierului Tractorul, finalizate până la sfârşitul anului

Lucrările la rețeaua de termoficare din zona vechea a cartierului Tractorul, finalizate până la sfârşitul anului

Lucrările de modernizarea a reţelei de termoficare din partea veche a cartierului Tractorul, începute zilele trecute, în cadrul investiției „Reabilitare Rețele de Transport și Distribuție Energie Termică în zona rezidențială Tractorul din Brașov”, se vor întinde până la sfârşitul acestui an.

Proiectul care vizează redimensionarea, modernizarea şi eficientizarea sistemului de termoficare din partea veche a cartierului Tractorul este realizat printr-o cofinanţare prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român.

„Lucrările din această etapă se vor desfășura până la sfârșitul anului, dacă vremea va permite, pe strada 13 Decembrie, în zona cuprinsă între giratoriul Coresi și str. Ioan Socec (pe partea dreaptă a sensului către centru), precum și pe strada Octavian Goga, în zona delimitată de calea ferată și de podul de cale ferată. Este vizată montarea a 500 metri de conductă de transport, dintr-un total de 7,696 km din întregul proiect, care vizează redimensionarea, modernizarea și eficientizarea sistemului de termoficare din partea veche a cartierului Tractorul, deservită de punctele termice 6 și 9. Lucrările nu vor afecta furnizarea agentului termic către abonați”, a explicat Cecilia Doiciu, managerul de proiect.

Prin acest proiect se vor înlocui ţevile de pe traseele existente, dar se vor introduce conducte noi, astfel încât să existe legături şi spre noua zona rezidenţială.

Reducerea costurilor de exploatare

În urma implementării proiectului, se previzionează o reducere cu 50% a energiei consumate pentru asigurarea încălzirii şi a alimentarii cu apă caldă în zona Tractorul, precum şi reducerea cu 20,49% costurilor de exploatare, întreţinere şi reparaţii pentru reţelele de transport şi de distribuţie a agentului termic aferente PT6 şi PT9.

De asemenea, această investiţie ar trebui să ducă la o reducere a emisiilor de dioxid de carbon cu aproape 2.000 de tone/an.

Termen de finalizare august 2019

Contractul de lucrări a fost încheiat la sfârșitul lunii august, în urma unei licitații care a vizat proiectarea și execuția noii rețele. Proiectarea, calculată pentru patru luni de la semnarea contractului, a fost încheiată numai după două luni, iar acum au demarat lucrările. Termenul de finalizarea este de 8 luni începând cu data de emitere a ordinului de începere a lucrărilor, dar nu mai târziu de 31 august 2019.

Firma va asigura și o perioadă de cinci ani de garanție a lucrărilor, începând cu data semnării procesului verbal de recepție.

Investiţia totală pentru reţelele din Tractorul se ridică la 14,455 milioane lei, la care se adaugă TVA în valoare de 2,746 milioane lei. 85% din sumă este acoperită din fonduri elveţiene nerambursabile.

Tractorul reprezintă aproximativ 30% din consumatorii Serviciului Public Local de Termoficare – SPLT, adică aproximativ 2.200 de locuințe branșate în acest moment și este și o zonă în expansiune imobiliară, care poate fi preluată în noul sistem.

Foto: Monitorul Expres

 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap