blog-logo

Studiu: brașovenii, cei mai interesați să devină fotografi în ultimii ani

Studiu: brașovenii, cei mai interesați să devină fotografi în ultimii ani

În ultimii ani a existat o creștere la nivel național în ceea ce privește interesul de a deveni fotograf, iar județul Brașov se află pe prima poziție în acest top, conform unui studiu realizat de Planified.

Domeniul fotografiei este preferat în special de tineri, care pot obține astfel un venit suplimentar și se pot bucura de un program flexibil. Fotografii la început de drum sunt considerați fotografi amatori, iar aceștia ocupă un segment de peste 60% din piață, având prețuri de sub 400 de euro, în funcție de eveniment.

Principalul obstacol de care dau însă aceștia este investiția financiară necesară la început. Costurile minime pentru aparatură în cazul unui fotograf amator încep de la 1.500 de euro  și pot ajunge chiar și la 15.000 de euro.

„Creșterea la nivel național al interesului de a deveni fotograf nu este una surprinzătoare, deoarece după cum știm, 1 din 5 tineri preferă un program flexibil la locul de muncă. Asta relevă faptul că piața este într-o continuă schimbare, interesul față de acest domeniu în urmă cu 15 ani fiind aproape inexistent”, spune Bungărdean, fondator Planified.

Topul este completat de județele Cluj, Alba, Gorj și Harghita, capitala București ocupând doar poziția a 13-a. Studiul a fost realizat folosind tool-uri speciale pentru analizarea comportamentului utilizatorilor pe internet și preferințele acestora.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Daniel Milea inițiatorul unui proiect inedit in Brașov: Golani Mici
  1. Atat mai stiu brasovenii. Daca ii pui sa conceapa un aparat foto performant i-ai omorat. Asa apasa pe buton si vezi doamne ce destepti sunt. Numai prostii au mai ramas in brasov si batranii care nu mai au putere sa fuga. Au venit in anii 70-80 toti taranii in brasov au facut copii si uite ce mari realizari au copii astia. Nu sunt buni de nimic. Prosti bata, fara educatie, niste incompetenti.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.