VIDEO Centrul Hospice Casa Speranței Brașov a fost reabilitat și eficientizat energetic

Mai mulți copii și adulți care suferă de boli incurabile vor beneficia de îngrijire paliativă la standarde europene. Habitat for Humanity România și Engie România au finalizat lucrările de de reabilitare și eficientizare termică energetică a clădirii centrului Hospice Casa Speranței din Brașov, în umra unei investiții de 200.000 de euro.

Reabilitarea și eficientizarea energetică a clădirii va permite Fundației Hospice să facă economii importante la facturile de energie, echivalentul a 140 de zile de spitalizare sau 395 de vizite de îngrijire la domiciliul pacienților.

În ultimele şase luni, Habitat for Humanity România a coordonat lucrările de reabilitare şi eficientizare energetică a centrului, cu sprijinul financiar al companiei ENGIE Romania. Acum, centrul HOSPICE are o centrală termică performantă şi un acoperiş nou, cu panouri solare, iar faţada clădirii a fost refăcută complet şi izolată termic. Centrul de zi pentru copii şi saloanele de internare, puternic avariate în urma unor infiltraţii de apă, au fost de asemenea renovate.

„Pentru colegii noştri de la HOSPICE, prioritatea va fi întotdeauna pacienţii. Ne bucurăm că am putut să le venim în ajutor şi să contribuim la îmbunătăţirea condiţiilor în care aceştia se tratează aici. Ştim că resursele sunt limitate şi orice sumă economisită şi orice grijă în minus se vor transforma în mai multe servicii gratuite de îngrijire paliativă oferite de HOSPICE Casa Speranţei”, spune Roberto Pătrăşcoiu, directorul naţional Habitat for Humanity România.

Alte articole:   Cabinetele de optica medicală Optic House - Consultații oftalmologice de calitate la Brașov

Clădirea are o suprafaţă de 1280 metri pătraţi şi nu mai fusese renovată de la deschiderea sa, din 2002, acoperişul avariat şi izolaţia precară având un impact considerabil atât asupra confortului pacienţilor, cât şi a cheltuielilor de întreţinere. La lucrările de reabilitare au contribuit şi 25 de angajaţi ENGIE Romania, care au fost voluntari pe şantier.

„Ne bucurăm să ne dedicăm energia pentru a oferi un cămin mai călduros şi mai primitor pentru copiii şi adulţii care suferă de boli incurabile şi care vor primi, astfel, îngrijirea de specialitate într-un centru la standarde europene. Totodată, reabilitarea şi eficientizarea energetică a centrului HOSPICE Casa Speranţei este un nou proiect complex derulat alături de partenerul nostru tradiţional, Habitat for Humanity, cu care implementăm soluţii de eficienţă energetică pentru diferite categorii vulnerabile”, declară Eric Stab, Preşedinte Director General ENGIE Romania.

Clădirea HOSPICE Casa Speranţei din Braşov este prima unitate de îngrijire paliativă din România. Aici, peste 2000 de adulţi şi copii care suferă de boli incurabile beneficiază gratuit de servicii de îngrijire paliativă. Centrul include secţii de internare pentru adulţi şi copii, centre de zi, săli pentru kinetoterapie, cabinet de consiliere psihologică şi unitate pentru îngrijiri în regim ambulatoriu şi oferă şi servicii de îngrijire paliativă la domiciliul pacienţilor.

Alte articole:   Greseli de evitat in seo in 2020

„Acest proiect oglindeşte perfect cât de important este să ne unim forţele pentru ca binele să ajungă la momentul potrivit acolo unde este cea mai mare nevoie de el. Le mulţumim partenerilor ENGIE şi Habitat for Humanity pentru că au înţeles importanţa misiunii noastre, de a fi alături de oamenii grav bolnavi în cele mai dificile momente ale vieţii lor”, susţine Mirela Nemţanu, directorul executiv al fundaţiei HOSPICE Casa Speranţei.

CITEȘTE ȘI:

Scrisoare deschisă Hospice Casa Speranței, în numele celor pentru care „nu se mai poate face nimic”

„Haină nouă” pentru HOSPICE Casa Speranței

Distribuie dacă îți place!
Loading...
  1. A fost…,,reabilitat” si nu ,,rebilitat”

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.