blog-logo

Liceul cu Program Sportiv Brașov, implicat în „Campania 19 zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor”

Federația Internațională a Comunităților Educative – Secțiunea România derulează în școlile din țara noastră ,,Campania 19 Zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor”, în perioada 1-19 noiembrie 2018.

„Proiectul este agreat de ISJ Brașov, iar la noi în liceu sunt implicați elevii, parinții acestora și o mare parte din profesori. Proiectul este o modalitate de a organiza acțiuni pentru a schimba comportamentul social, a educa și a mobiliza copiii, școlile, diversele organizații și partenerii societății civile să se implice în prevenirea și stoparea violenței împotriva copiilor și a tinerilor”, afirmă prof. Daciana Drăcea, directorul LPS Brașov.

Obiectivele specifice ale proiectului pentru liceul brașovean sunt stoparea abuzului, exploatării, traficului și tuturor formelor de violență împotriva copiilor, reducerea impactului violenței în familii, școli și comunități și reducerea semnificativă a tuturor formelor de violență în mediul școlar.

Elevii sunt beneficiarii direcți împreună cu profesorii care îi coordonează, indirect beneficiază școlile, părinții și comunitățile locale, care vor avea copii cu o mai mare capacitate de integrare socială, mai protejați față de fenomenul distructiv al abuzului și violențelor de orice fel.

Activităţile sunt diverse: realizarea de afișe, colaje pe teme referitoare la prevenirea abuzurilor- acestea au fost multiplicate și afișate la avizierul liceului dar și la avizierele claselor, eseuri tematice , desene care să scoată în evidență mesajele anti-violență ale copiilor, realizarea de proiecte media, întâlniri cu specialiști – medicul școlii, psihologi, sociologi, polițiști etc.)

„Rezultate calitative și cantitative aşteptate ca urmare a implementării proiectului – prevenirea, stabilirea de orientări și comportamente învățate care creează obstacole în calea făptuitorilor de acțiuni indezirabile. Este cel mai eficient mod de a proteja copiii de abuz și contribuie în mare măsură la crearea unei culturi a non-violenței”, mai spune Daciana Drăcea.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Accident pe DN1, la intrare în Codlea

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate