blog-logo

Primar trimis în judecată de procurorii DNA Brașov

Primar trimis în judecată de procurorii DNA Brașov

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, a primaului comunei Belin, Siko Imre.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au precizat că, în perioada 2010 – 2013, inculpatul Siko Imre a depus cu rea-credinţă, în calitate de fermier şi persoană fizică autorizată, la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false şi inexacte, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de plată, pentru o suprafaţă de teren, de 40 ha (păşune), pe care nu o utiliza în realitate.

„În acest sens, la data de 12 mai 2010, între Primăria comunei Belin, reprezentată de viceprimar, în calitate de arendator şi Siko Imre, primarul comunei Belin, în calitate de arendaş, a fost încheiat, cu încălcarea prevederilor legale, un contract de arendare având ca obiect suprafaţa totală de 40 ha (formată din trei parcele diferite, cu suprafeţe de 20 ha, 15 ha şi respectiv 5 ha), pe care l-a depus la A.P.I.A., în contextul menţionat mai sus. Prin aceste demersuri, inculpatul Siko Imre a obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 181.309 lei, sumă cu care A.P.I.A. s-a constituit parte civilă în cauză”, precizează procurorii DNA Brașov.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile aparţinând inculpatului Siko Imre.

Alte articole:   Gabriela Urse și-a dat demisia din funcția de președinte al organizației de femei PSD Brașov

De asemenea, s-a mai dispus instituirea măsurii popririi asupra conturilor bancare aparţinând inculpatului Siko Imre şi asupra sumelor de bani primite de acesta cu titlu de salarii sau alte venituri periodice de la Primăria Belin.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Covasna, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.