blog-logo

Parteneriat pentru educație

Parteneriat pentru educație

Educația este esențială în orice comunitate. Prin aceasta înțelegem atât instrucția școlară, cât și formarea caracterului uman, altruist, implicat civic. Pentru succesul unei astfel de abordări e nevoie atât de asigurarea dotării materiale necesare, cât și de exemple utile din partea adulților. O soluție în acest sens este dată de colaborarea eficientă între agenții economici, organizațiile nonguvernamentale și instituții, astfel încât elevii să beneficieze de o abordare cât mai complexă și mai concretă.

Un exemplu de bună practică este parteneriatul constituit între DRÄXLMAIER Group, Fundația Rafael și Școala Gimnazială nr. 3 Codlea, atât pentru dotarea școlii cu material didactic (mulaj, microscop, truse medicale, table), cât și pentru implicarea elevilor în activități de învățare a acordării primului ajutor la nevoie și în activități de ecologizare.

Astfel, în data de 3 noiembrie, în timp ce câțiva voluntari DRÄXLMAIER montau materialele achiziționate, alți voluntari susțineau cursul de prim ajutor, iar alții i-au însoțit pe elevi la activitatea de ecologizare a zonei Maial Codlea. Alături de voluntari au fost și beneficiarii Fundației Rafael, persoane cu dizabilități dornice să fie utile comunității atât prin ceea ce fac ca angajate în cadrul Atelierului Protejat Rafael, cât și prin ceea ce le dăruiesc semenilor.

Proiectul, inițiat de DRÄXLMAIER și primit cu bucurie de Fundația Rafael și de instituția școlară, vine ca o continuare a unei vechi colaborări între partenerii mai sus amintiți, dar și pe fondul unei eficiente dezvoltări comunitare a localității, aceasta fiind cunoscută pentru interesul pe care locuitorii ei îl manifestă pentru interesele comune ale cetății.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.