blog-logo

Prețul apartamentelor a crescut, la Brașov, în trimestrul al treilea

Prețul apartamentelor a crescut, la Brașov, în trimestrul al treilea

Preţurile locuinţelor şi-au încetinit şi mai mult ritmul de creştere în trimestrul al treilea din 2018, pe fondul reducerii numărului de tranzacţii imobiliare încheiate la nivel naţional, potrivit celui mai recent raport de piaţă realizat de Imobiliare.ro.

Proprietăţile rezidenţiale disponibile spre vânzare în România (apartamente, dar şi case) s-au apreciat, astfel, cu doar 0,7% faţă de cele trei luni anterioare, faţă de un plus de 1,4% în fiecare dintre primele două trimestre din 2018.

În acest context, ritmul anual de creştere în trimestrul III 2018 faţă de aceeaşi perioadă din 2017 se află, în momentul de faţă, la 5,6% – în condiţiile în care, în perioada similară din 2017, acelaşi indicator se situa aproape de pragul de 10%.

Alte articole:   Primăria caută manager pentru implementarea proiectului Sistem Centralizat de Monitorizare și Control al Traficului

Ca şi în al doilea trimestru al anului, în cel de-al treilea Braşovul s-a situat în fruntea clasamentului scumpirilor înregistrate în marile oraşe ale ţării. Aici, suma medie solicitată de către vânzătorii de apartamente s-a majorat cu 1,7% în decursul a trei luni, ajungând la o valoare de 1.060 de euro pe metru pătrat util (de la 1.040 de euro pe metru pătrat util).

Tendinţa generală de încetinire a creşterii preţurilor locuinţelor poate fi pusă pe seama stabilizării pieţei rezidenţiale, în contextul temperării apetitului pentru achiziţii. Astfel, potrivit datelor, cererea pentru proprietăţi rezidenţiale (apartamente, dar şi case) din marile oraşe ale ţării se situa, trimestrul trecut, la un nivel cu 2% mai mic faţă de perioada similară din 2017, la Brașov  -7%.

Alte articole:   Tânără rănită într-un accident de muncă

Care este situația în restul maarilor orașe din ROmânia, CITIȚI AICI!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.