blog-logo

Se introduc teste grilă în subiectele de la Bacalaureat și Evaluarea Națională

Se introduc teste grilă în subiectele de la Bacalaureat și Evaluarea Națională

Ministerul Educației a modificat, fără nicio dezbatere publică, structura subiectelor la examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională, chiar de anul acesta.

Astfel, din 2019 subiectele de examen la BAC și Evaluarea Națională vor avea 40% itemi obiectivi. Adică, întrebări deschise și tip grilă, potrivit declarației date pentru Edupedu.ro de președintele Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), Marian Șuță.

Potrivit reprezentanului CNEE, unele discipline, precum Geografia, aveau astfel de itemi obiectivi, iar noutatea o reprezintă introducerea acestor itemi și la subiectele de examen de la Limba română, Matematică și Istorie.

“Se merge pe abordare unitară la toate disciplinele de examen. La unele discipline erau deja itemi obiectivi, la socio-umane, la geografie. Nu erau astfel de subiecte la Română, la Matematică și la Istorie”, a precizat Marian Șuță.

Șuță mai susţine că astfel răspunsul elevilor va fi notat obiectiv și va reduce decalajul de punctaj.

Alte articole:   Preotul Prof. Dr. Vasile Oltean devine Cetățean de onoare al Municipiului Brașov

Pe de altă parte, legislația prevede că examenele nu pot fi modificate pentru anul școlar în curs, însă schimbarea tipului de subiecte are în vedere chiar examenul de anul acesta.

Conform secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Ionel Florian Lixandru, citat de Mediafax, noile reguli vor fi aplicate începând cu examenele din vara anului 2019.

Lixandru a mai precizat că joi vor fi afişate modelele noi de subiecte.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate