blog-logo

Gabriela Urse: Ministerul Dezvoltării sprijină Brașovul pentru înnoirea parcului auto al RATBV cu vehicule ecologice

Gabriela Urse, consilier local PSD

Grupul de consilieri locali PSD a votat miercuri, în plenul Consiliului Local, o inițiativă a Ministerului Dezvoltării Regionale și a Administrației Publice, care reprezintă și o provocare în sensul de a eficientiza mobilitatea urbană.

„Avem OUG 47/2018, care stabilește măsuri de urgență a absorbției fondurilor europene privind funcționarea MDRAP. Consiliul Local a votat acordul pe care domnul primar a fost împuternicit să-l semneze între minister și municipalitate. Suma care se acordă din partea Ministerului Dezvoltării este de 92.939.000 lei, în vederea achiziționării de troleibuze și autobuze hibrid, iar contribuția municipalității este de 2%, adică 1.858.780 lei”, a declarat Gabriela Urse.

Acest proiect este realizat la inițiativa Ministerului Dezvoltării și se vor achiziționa 26 de troleibuze cu o lungime de 18 metri care vor deservi patru rute deja existente în Brașov. Un alt punct votat de consilierii locali este achiziţia a 8 autobuze electrice în lungime de 12 metri. Valoarea acestora, susținută de minister este de 26.846.400 de lei, iar contribuția municipiului este de 536.928 de lei.

„De asemenea, se vor mai cumpăra 12 autobuze electrice hibrid, de 18 metri lungime. Pentru autobuzele electrice avem patru stații de încărcare rapidă, 12 stații de încărcare lentă. Valoarea acestui proiect este de 47.058.550 lei, susținută de Guvern și 941.171 lei, din partea municipalității. Vorbim, așadar, de o colaborare între Guvern și administrațiile locale, la inițiativa Ministerului Dezvoltării. Programul european cere ca proiectul să fie implementat până în 2020, dar noi ne vom strădui ca vehiculele și stațiile de încărcare să ajungă în Brașov până în vara viitoare”, a mai precizat consilierul local PSD

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Proiecte pentru 2021 la Făgăraș, în contextul crizei sanitare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate