blog-logo

PSD critică lipsa de transparenţă a Primăriei şi intenţia de majorare a taxelor de la oficierea căsătoriilor

Consilierul local PSD Alexandra Crivineanu a criticat conducerea Primăriei şi pe primarul George Scripcaru după ce, la o dezbatere publică în privința calității aerului din Brașov, din grupul social-democraților a fost invitată o singură persoană, care face parte din comisia de specialitate.

„Printr-un mail i s-a adus la cunoștință, cu o oră și jumătate înainte de această dezbatere, că aceasta urma să aibă loc. Suntem oarecum obișnuiți cu  o astfel de abordare, s-a mai întâmplat. Atragem din nou atenția Executivului și dlui. primar că este vorba despre  calitatea vieții în orașul Brașov, ceea ce îi implică pe toți cei 27 de consilier locali, nu doar pe cei din comisiile de specialitate. Ba, mai mult, în anunțul publicat pe pagina de Facebook a Primăriei, ni se spune că setul de măsuri cuprinse, atât în planul integrat de calitate a aerului din Municipiul Brașov, cât și în planul de acțiune pentru reducerea și gestionarea zgomotului în municipiul Brașov, este corelat cu proiecte prioritate și aprobate prin hotărâri al Consiliului Local. Prin urmare atragem atenția încă o dată că noi reprezentăm Deliberativul municipiului și că ne interesează pe toți, deopotrivă, ceea ce înseamnă astfel de dezbateri privind calitatea vieții în municipiul Brașov”.

Eliminarea sau măcar „îngheţarea” taxelor de la oficierea căsătoriilor

În 19 octombrie a fost pus în dezbatere publică, până în data de 5 noiembrie, un proiect de hotărâre de stabilire a taxelor percepute de Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Brașov, pe anul 2019. În acest proiect este propusă majorarea taxelor pentru cererile persoanelor fizice și juridice care beneficiază de serviciile prestate de SPCLEP.

„Taxele pentru oficierea căsătoriilor sunt propuse a fi majorate, pentru ziua de sâmbătă, de la 130 de lei, la 150 lei; pentru ziua de duminică, de la 270 de lei, la 320 lei; taxa de urgențe ar crește de la 100, la 200 lei. Justificarea nu există, pentru o astfel de majorare. Probabil că acest proiect va apărea pe ordinea de zi din noiembrie. Noi nu suntem de acord cu aceste majorări. Mai mult, vom propune eliminarea acestor taxe, pentru că municipii ca Timișoara, Cluj, București, Sibiu, nu percep astfel de taxe. Considerăm că bugetul Municipiului Brașov, dar și excedentul bugetar care apare la fiecare final de an, permit ca aceste taxe să fie scoase, sau măcar «înghețate», să nu le mai majorăm. Dorim susținerea familiilor tinere și încurajarea celor care vor să-și întemeieze o familie în Brașov și încercăm să le oferim un mediu de viață cât mai propice”, a precizat Crivineanu.

 

Alte articole:   Scarlatina, o boală uitată?

 

 

 

Distribuie dacă îți place!
 1. Biroul de presa al PSD? Deci dom’soara n-a fost in stare sa zica astea intr-o conferinta de presa? Poate are curajul macar la o interpelare, in plenul CL.

  Reply
 2. Hai sictir.

  PZD nu mai are ce cauta in Romania vreodata.

  Reply
 3. a zis asta intr-o conferinta, inteleg

  Reply
 4. Asa o fi. Insa ieri, era semnat ca un comunicat de presa, inaintat de Biroul de presa PSD.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.