Universitar brașovean, premiat de Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii

Universitar brașovean, premiat de Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii

ANIS (Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii), a anunţat ieri câştigătorii primei ediţii a unei competiţii naţionale de proiecte de cursuri hi-tech deschise pentru profesori din mediul universitar cu vârsta între 32 şi 40 de ani, care are ca scop stimularea adaptării programei la realităţile din piaţă, conform datelor Asociaţiei.

Fiecare profesor va primi câte 5.000 de euro pentru a implementa cursul propus în cadrul programei universitare, au precizat reprezentanţii ANIS. Asociaţia a primit un număr de 35 de propuneri, dintre care le-a selectat pe cele 10 cu ajutorul unui juriu. Premiile sunt susţinute de companiile Atos, Adobe, Bitdefender, Softelligence, Cornerstone şi Enea.

„ANIS a spus că există două subiecte strategice la nivel naţional în care noi ca industrie trebuie să ne implicăm şi acestea sunt educaţia şi inovaţia. În educaţie am început acum ceva timp eforturi pentru introducerea informaticii în trunchiul comun în gimnaziu şi facem eforturi pentru a duce această informatică şi la nivel de liceu. Astăzi am pus punct unui efort de peste un an şi jumătate în care am încercat şi am reuşit să coagulăm toate forţele industriei, toate forţele sistemului educaîional din România pentru a crea un stimulent suplimentar în educaţia universitară şi pentru a creşte calitatea oamenilor care ies din universităţi. Vreau să spun asta pentru că este evident că mediul universitar din România nu este perfect dar are foarte multe merite. Putem să ne raportăm la o industrie care este locomotivă pentru toată industria românească şi care cred că este un simbol la nivel european şi mondial şi nu putem să uităm oamenii care au format aceste generaţii de specialişti care lucrează în IT”, a declarat în cadrul evenimentului Teodor Blidăruş, preşedintele ANIS.

Unul dintre cei zece câștigători este profesorul brașovean Titus Constantin Bălan, şef lucrări în cadrul Universităţii Transilvania din Braşov, Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, care a propus un curs nou Network Security and Perimeter Defence, cu predare în limba engleză.

Alte articole:   Începe admiterea la liceu. Paşii pe care trebuie să-i urmeze elevii

Noutatea cursului o reprezintă gradul de specificitate foarte mare, acesta fiind dedicat metodelor de securizare a infrastructurilor de reţea cu elemente dedicate (firewall, IDS/IPS). Elementul inovativ introdus este implementarea unui sistem de laboratoare în sistem virtualizat, pe care studenţii le pot accesa în mod VDI (Virtual Desktop Infrastructure).

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.