Cea mai mare lecție de educație financiară din lume, astăzi, la Brașov

Cea mai mare lecție de educație financiară din lume, astăzi, la Brașov

De Ziua Mondială a Economisirii, brașovenii și cei din localitățile învecinate sunt invitați să își unească forțele cu mii de români din toate colțurile țării pentru a stabili un nou record al României: cea mai mare lecție de educație financiară din lume.

Evenimentul se va desfățura miercuri, 31 octombrie, la ora 10:30, la Universitatea Transilvania, Colegiul Național Andrei Șaguna, Colegiul Național Meșotă, Centrul Cultural Reduta, care se alătură celor peste 61 locații din țară și dau startul simultan evenimentului, alături de profesorii de educație financiară din programul Școala de Bani, care îi vor învăța pe cei prezenți cum să își gestioneze veniturile, pentru că independența financiară se învață.

Înscrierile la eveniment se pot face online, prin selectarea celei mai apropiate săli de curs și completarea datelor de contact din formularul de pe pagina www.scoaladebani.ro. Reprezentanții desemnați de Guinness World Records și BCR se vor afla miercuri în cele două locații din Oradea pentru a supraveghea evenimentul, al cărui regulament poate fi găsit în toate locațiile implicate în proiect, dar și online, pe site-ul programului.

Alte articole:   VIDEO Ample controale ale polițiștilor brașoveni, în zonele aglomerate! 300 de sancțiuni aplicate!

Educația financiară le poate reda românilor încrederea că pot face acele lucruri la care astăzi doar visează. Tocmai de aceea, anul acesta vom sărbători Ziua Mondială a Economisirii alături de mii de oameni din toate colțurile țării, care își unesc forțele pentru a stabili un nou record al României și, totodată, pentru a face un nou pas către independența financiară și către o viață mai bună. Contăm pe participarea lor pentru a face posibilă această misiune ambițioasă și pentru a demonstra că, atunci când noi avem încredere în forțele noastre, putem reda României încrederea în forțele ei”, a declarat Nicoleta Deliu, coordonatoarea programului Școala de Bani.

Un copil trebuie să facă, la un moment dat, diferența dintre dorințe și nevoi. Cred că acești primi pași în educația financiară, trebuie transmiși asemeni unui basm. Cu morală…„, Marius Cisar, Manager, Centrul Cultural Reduta.

Alte articole:   503 persoane testate pozitiv, izolate la domiciliu, 750 în carantină, la Brașov

Suntem bucuroși să ne implicăm în proiectele educaționale ambițioase pentru elevii noștri, mai ales în cele care le vor fi de folos în viață, precum educația financiară. Să aibă noțiunile de bază și să știe să-și administreze un buget este vital pentru ei, astfel că toate liceele au înțeles acest lucru și au răspuns pozitiv solicitării noastre de a ne implica în acțiunea de educare informală. Credem că Școala de Bani este un curs necesar a fi ținut încă de la cele mai fragede vârste”, a declarat Ion Negrilă, Inspector Școlar General Adjunct, ISJ Brașov.

„Ne face plăcere să fim alături de un partener important al nostru – BCR, la o amplă acțiune, demnă de Cartea Recordurilor, ce vizează educația, mai precis educația financiară. Această latură educativă, poate aparent mai puțin considerată de către mulți dintre noi, poate influența esențial evoluția în viață a tinerilor studenți din prezent, deschizându-le calea spre stabilitate și succes pe plan financiar”, spune Prof. dr. ing. Daniel Munteanu, Prorector Studenti și legatura cu mediul economic și socio – cultural Universitatea Transilvania.

Alte articole:   Polițiștii locali au găsit o fetiță de 3 ani și au înapoiat-o mamei

Recordul actual pentru cea mai mare lecție de educație financiară a fost consemnat de Guinness World Records în 2013, pentru o inițiativă care a avut loc în Statele Unite și a numărat 5,624 participanți.

Programul de educație financiară Școala de Bani, dezvoltat de BCR, își propune să stabilească un nou record mondial, printr-un eveniment ce va avea loc simultan în 25 de orașe din întreaga țară.

Fiți alături de noi în misiunea de a intra în Cartea Recordurilor – Guinness World Records și de a crește nota României la educație financiară!

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate