blog-logo

Primăria Brașov selectează proiectanți pentru modernizarea drumurilor forestiere

Primăria Brașov selectează proiectanți pentru modernizarea drumurilor forestiere

Primăria Brașov a obținut anul trecut finațare nerambursabilă pentru reabilitarea a patru drumuri forestiere și construcția unuia nou, care va face legătura între Șchei și Valea Cetății.

„Valoarea eligibilă este de 1,469 milioane de euro și o finanțare nerambursabilă de 100%. „Avem la dispoziție șase luni pentru întocmirea documentației în vederea semnării contractului, apoi vom semna contractul și vom derula acest proiect“, spunea primarul George Scripcaru anul trecut.

Proiectul vizază reabilitarea și dezvoltarea rețelei de drumuri forestiere din fondul forestier al Primăriei Brașov, pe o lungime totală de 20,64 km, dintre care 11 kilometri reprezintă construcția unui drum nou.

Lucrările de reabilitare vizează drumurile forestiere Baer (3,167 km), Pârâul Cailor (2,631 km) și Roșca (2,6 km) – aflate pe teritoriul administrativ al municipiului Săcele, însă în fondul forestier al Municipiului Brașov și în administrarea Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt, precum și drumul forestier Valea Căldării (1,243 km), aflat pe teritoriul comunei Cristian, însă tot în fondul forestier administrat de RPLP Kronstadt. De asemenea, va fi construit un drum de legătură între Șchei (Pietrele lui Solomon) și Răcădău (Valea Cetății), cu lungimea totală de 11 km.

Alte articole:   Accident pe strada Hărmanului, duminică noapte

„Suntem în procedura de evaluare a ofertei pentru poiectare (evaluăm propunerea tehnica). Valoarea estimata a achizitiei este de 173.144, 68 lei + TVA. Durata proiectarii este de 40 de zile de la data semnarii contractului”, a declarat, pentru newsbv.ro, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.