blog-logo

Joi se închide Transfăgărășanul

Joi se închide Transfăgărășanul

Turiștii care vor să facă o plimbare pe Transfăgărășan trebuie să știe că mai pot face acest lucru până joi, cânt acest drum va fi închis, a anunțat purtătorul de cuvânt al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, Robert Elekes.

Drumarii au intervenit și noaptea trecută, pentru îndepărtarea zăpezii căzute pe carosabil.

„Pe Transfagarasan se intervine cu un utilaj propriu cu lama (UNIMOG) si in ultimele 3 zile s-au folosit peste 45 de tone de sare. Drumul este deschis pana miercuri, 31 octombrie, iar de la 1 noiembrie circulatia va fi interzisa intre Balea Cascada (Sibiu) si Piscul Negru (Argeș). Soferii care planuiesc o calatorie in zona in urmatoarele zile sa fie pregatiti sa conduca in conditii de iarna, iar autoturismele sa fie echipate cu cauciucuri de iarna. De asemenea, precizam ca intre orele 22 si 07 (adica peste noapte) circulatia este interzisa intre Balea Lac si Piscul Negru”, a declarat Elekes.

Alte articole:   Persoanele nedeplasabile din Brașov vor fi imunizate la domiciliu

Şoşeaua Transfăgărășan se află pe Drumul Naţional 7C (152 km) ce leagă Transilvania deMuntenia, traversând cel mai înalt lanţ muntos din România, Munţii Făgăraş, pe o distanţă de aproximativ 92 km, prin judeţele Argeş şi Sibiu. Şoşeaua ajunge la altitudinea maximă de 2.042 de metri la Bâlea Lac.

Drumul este închis pe o porţiune de 27 kilometri timp de 8 luni din an, iarna şi primăvara, din cauza pericolului de avalanşe, căderi de stânci, alunecări de teren ş.a.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate